Αλλού γίνονται αυτά…

Astrocamping: διακοπές κάτω από τα άστρα
Κατασκήνωση για λάτρεις της αστρονομίας τον Ιούλιο στη Θάσο

Έπειτα από την επιτυχία της περυσινής αντίστοιχης κατασκήνωσης, ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Ανατολικής Μακεδονίας προγραμματίζει για τα μέσα Ιουλίου το επόμενο πενθήμερο Astrocamping, το οποίο δίνει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την Αστρονομία και μάλιστα σε χαμηλή τιμή.

Η φετινή κατασκήνωση θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 15-19 Ιουλίου στο Υψάριο της Θάσου. Η τοποθεσία βρίσκεται ανάμεσα σε δύο χαράδρες, λίγο κάτω από την υψηλότερη κορυφή της Θάσου, και είναι μια από τις σκοτεινότερες περιοχές της Ελλάδας, ιδανική για παρατηρήσεις του ουρανού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεναγήσεις στο νυχτερινό ουρανό, εργαστήριο για τον εξοπλισμό αστρονομικής παρατήρησης, αθλητικές δραστηριότητες, καθώς και διαλέξεις του Σ.Θεοδοσίου, αναπληρωτή καθηγητή της Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, η τιμή συμμετοχής και για τις πέντε ημέρες του Astrocamping είναι 30 ευρώ με πλήρη σίτιση (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, νερά και αναψυκτικά). Η συμμετοχή  και η σίτιση των παιδιών προσφέρεται δωρεάν.

Πηγή: ΔΟΛ
Περισσότερες πληροφορίες, ΕΔΩ

Κι ενώ αλλού κοιτάνε τα αστέρια, στους επισκέπτες της Ικαρίας μοιράζεται αυτό:

«Σας ενημερώνουμε ότι με βάση το Νόμο 2160/1993 αρ.4 παρ.12: Απαγορεύεται η εγκατάσταση σκηνών ή στάθμευση τροχόσπιτων και γενικότερα η διαμονή σε αρχαιολογικούς χώρους, αιγιαλούς, παραλίες, παρυφές δημόσιων δασών, δάση και εν γένει κοινόχρηστους χώρους. Με βάση τα παραπάνω καλείστε εντός 24ωρου να εγκαταλείψετε το χώρο».
Δήμος Ραχών

Γιώργος Βιτσαράς
gvitsaras@hol.gr

 

ikariastore banner