Ο Δήμος Ικαρίας με σχετική ανακοίνωση του (ουσιαστικά ίδια με την περσινή) ενημερώνει τους επισκέπτες του νησιού ότι "προς το παρόν" δεν υπάρχει camping στο νησί και απαγορεύεται η ελεύθερη κατασκήνωση.

Για το ζήτημα της ελεύθερης κατασκήνωσης έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο ikariamag.gr. Και νομίζω με ψυχραιμία. Μάλιστα, ακριβώς πριν 2 χρόνια, είχαμε ανοίξει τον ΦΑΚΕΛΟ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΙΚΑΡΙΑ και δώσαμε βήμα στις απόψεις όλων των πλευρών, τόσο αναγνωστών μας όσο και φορέων.

Η Δημοτική Αρχή θέλοντας και πάλι να ενημερώσει έγκαιρα τους φίλους επισκέπτες του νησιού, κάνει γνωστό ότι δεν υπάρχει (προς το παρόν) εγκατάσταση camping δημοτική ή ιδιωτική, ενώ σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία απαγορεύεται η ελεύθερη κατασκήνωση.

Σήμερα, μετά από πέντε χρόνια άγριας λιτότητας λόγω των πολιτικών της ΕΕ και των ελληνικών Κυβερνήσεων μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος της διαμονής σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις ή σε οργανωμένους από ιδιώτες χώρους κατασκήνωσης επιλέγουν την ελεύθερη κατασκήνωση. Η σημερινή συγκυβέρνηση, αξιοποιώντας αντιλαϊκούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, επιδίδεται σε ένα σαφάρι βίαιης απομάκρυνσης, κατάσχεσης εξοπλισμού και τσουχτερών προστίμων στους ελεύθερους κατασκηνωτές.

Ο κυρίαρχος και ισοπεδωτικός λόγος της τοπικής αυτοδιοίκησης της Ικαρίας δεν εκφράζει το σύνολο της κοινωνίας του νησιού. Επιτέλους όμως, να και ένα θέμα στο οποίο υπάρχει ταύτιση απόψεων Δημοτικής Αρχής και Επάρχου.

Όπως γνωρίζετε η Ικαρία το καλοκαίρι κατακλύζεται από αρκετό τουρισμό όπου έρχονται να γνωρίσουν τις ιδιαιτερότητες, τα ήθη και τα έθιμα, τις πεντακάθαρες θάλασσές μας, τις παραλίες και την ατελείωτη φιλοξενία των Ικαριωτών, επιστρέφουν οι ομογενείς μας από τα πέρατα της γης για να αφιερώσουν λίγο χρόνο στη γενέτειρα τους και να απολαύσουν το νησί και τη θάλασσα.

Η Οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Ραχών Ικαρίας σε πρόσφατη συνέλευση αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα, την ομόφωνη απόφαση για το θέμα της ελεύθερης κατασκήνωσης.

Ένα σκίτσο του Δεμερτζόγλου για την απαγόρευση της ελεύθερης κατασκήνωσης. Στον ΦΑΚΕΛΟ: Τουρισμός & Ικαρία, μπορείτε να βρείτε τις ελεύθερες πτήσεις συντακτών μας, επικεφαλής τοπικών ικαριακών συνδυασμών αλλά και αναγνωστών μας για το θέμα. Ένας διαδικτυακός διάλογος από όλες τις απόψεις, πάντα στο επίπεδο που ταιριάζει τόσο σε εμάς όσο και στο νησί μας. Σας ευχαριστούμε πολύ για την εντυπωσιακή συμμετοχή σας! Περιμένουμε και τη δική σας άποψη.

Η Δημοτική Αρχή θέλοντας να ενημερώσει έγκαιρα τους φίλους επισκέπτες του νησιού μας, κάνει γνωστό ότι προς το παρόν δεν διατίθεται εγκατάσταση camping (ή χώρου προσωρινής παραμονής) στην Ικαρία, ενώ σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία απαγορεύεται η ελεύθερη κατασκήνωση.

Ο τουρισμός θεωρείται μία δραστηριότητα ουσιώδης για την ζωή των ανθρώπων, λόγω των άμεσων επιπτώσεων του στους κοινωνικούς, πολιτιστικούς, μορφωτικούς και οικονομικούς τομείς των εθνικών κοινωνιών και των διεθνών τους σχέσεων.

Σελίδες

ikariastore banner