Αίτημα για συμβολή του Στρατού στην αποκατάσταση των ζημιών στο Καρκινάγρι

Όπως είχε ήδη βγει από το ρεπορτάζ του ikariamag την προηγούμενη εβδομάδα, τη συμβολή του στρατού στην αποκατάσταση των ζημιών  στο Καρκινάγρι Ικαρίας, ζητά με επιστολή του προς τον Π. Μπεγλίτη  ο Βουλευτής Σάμου Π. Βαρδίκος.

Σε συνέχεια της προφορικής επικοινωνίας που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα ο Βουλευτής Σάμου Πυθαγόρας Χ. Βαρδίκος με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη, αναφορικά με τη συμβολή του στρατού στην αποκατάσταση των ζημιών στο Καρκινάγρι Ικαρίας, ο Βουλευτής απέστειλε για το θέμα αυτό επιστολή προς τον Υπουργό.

Όπως επισημαίνει ο Βουλευτής στην επιστολή του «Η Αυτοδιοίκηση προσπαθεί με όσες δυνάμεις διαθέτει να αντιμετωπίσει προβλήματα μέσα στα χωριά. Για τις καταστροφές του επαρχιακού δικτύου εντάχθηκε στο ΠΔΕ έργο σχεδόν 4 εκ. €. Στο Καρκινάγρι όμως, οι καταστροφές δεν αντιμετωπίζονται με τα συνηθισμένα τοπικά μέσα. Ήδη βρίσκονται στο χωριό, μηχάνημα του στρατού και ένα φορτηγό με τους οδηγούς τους. Συμμετέχουν στο «ξεμπάζωμα» του λιμενικού καταφυγίου που από τις προσχώσεις δεν μπορεί να λειτουργήσει. Θα απαιτηθούν και άλλα μηχανήματα. Ακόμη, ένας δρόμος περίπου 15 χλμ. που χάραξε σε δύσβατη περιοχή από το 2004 μέχρι το 2009 ο Στρατός, από το Καρκινάγρι μέχρι το Μαγγανίτη έχει καταστεί αδιάβατος. Ο δρόμος αυτός συμπληρώνει τον περιμετρικό της Ικαρίας και αν ποτέ ολοκληρωθεί θα φέρει το Καρκινάγρι σε απόσταση 35χλμ. από τον Άγιο Κήρυκο, την πρωτεύουσα την Ικαρίας, όταν σήμερα η απόσταση με τον υπάρχοντα δρόμο είναι σχεδόν 100χλμ.».

Ο Βουλευτής καταλήγει με την πρότασή του να υιοθετήσει ο Στρατός στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς το Καρκινάγρι και αξιωματικός του μηχανικού να επισκεφτεί και πάλι το χωριό με εντολή να διερευνήσει τις δυνατότητες να βοηθηθεί και με άλλα μηχανήματα και με άλλους ανθρώπους.

Ο Βουλευτής κλείνει την επιστολή του προτείνοντας στον Υπουργό να επισκεφτούν μαζί το Καρκινάγρι για να διαπιστώσει και ο ίδιος την επιτακτική ανάγκη να βοηθηθεί η περιοχή.

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, διαβάστε τη σχετική επιστολή:
 

Συνοδευτικά Αρχεία:
ikariastore banner