«Θέλεις να πας μακριά;» στο Θέατρο Φούρνος – Κερδίστε διπλές προσκλήσεις

Ο ΦΟΥΡΝΟΣ παρουσιάζει το θεατρικό μονόπρακτο στο χώρο μιας διαδραστικής εικαστικής εγκατάστασης... Θέλεις να πας μακριά;

Κάθε Τετάρτη στης 9:30μμ για λίγες ακόμα παραστάσεις.

Το έργο προέκυψε μέσα από τις εκδηλώσεις «Πειραματισμοί με την Αφήγηση» που οργανώνει η δημιουργική ομάδα του θεάτρου Φούρνου με υπεύθυνο τον Μάνθο Σαντοριναίο.

Στο χώρο μίας εικαστικής έκθεσης της Άννας Μελή, ένα δωμάτιο – ημερολόγιο που στο κέντρο του δεσπόζει ένα διαδραστικό φόρεμα, καλείται η ηθοποιός να δώσει μία μάχη με τις φοβίες και τα όνειρά της.

Το Ρούχο αναπαριστά την εξιδανικευμένη της εικόνα: μεταξύ νυφικού και φορέματος της πριγκίπισσας των παραμυθιών, παλιού ή νέου, δικό της ή ξένο.

Το περιβάλλον, της υλικό και εικονικό, λέξεις τυπωμένες σε βιβλίο ή σε πηλό ή ειπωμένες από την ηθοποιό δημιουργούν ένα φαντασιακό περιβάλλον που ξεκινάει από το δωμάτιο και το ημερολόγιο μιας κοπέλας λίγο πριν την ενηλικίωση της και τελειώνει σε ένα μαγικό κόσμο που όλα είναι πιθανά.

Η ηθοποιός, το ρούχο/γλυπτό τα έργα/ημερολόγια και οι προβολές/ήχοι, συνθέτουν έναν ψυχικό μηχανισμό με τις γνωστές τρεις περιστάσεις του ψυχικού μηχανισμού του Φρόυντ: το Υπέρ-Εγώ, το Εγώ και το Αυτό.

Ένα βιωματικό έργο που εναλλάσσεται ανάμεσα σε παράλογο και λογική, σε όνειρο και πραγματικότητα. Μία προσπάθεια για ένα πορτρέτο ενός σύγχρονου κοριτσιού, με «επικίνδυνη» αφέλεια, που προσπαθεί να τοποθετηθεί στον παρηκμασμένο πολιτισμό του τώρα, μέσα από τις δυσκολίες της «εύκολης» εποχής. Απομονωμένη και αντιμέτωπη συνεχώς με τον εαυτό της, μαλώνει και επαναστατεί σαν να βρίσκεται πάντα στο ίδιο σημείο. Σε ένα σημείο ανάμεσα στο παρόν, το παρελθόν και το μέλλον, εκεί όπου ο καθένας κρίνει και κρίνεται διαρκώς.

Το έργο είναι αισιόδοξο αλλά ταυτόχρονα και σκληρό προς αυτούς που δημιούργησαν τον κόσμο μέσα στον οποίο καλείται να βρει τις λύσεις η ηρωίδα.

Η ομάδα που δούλεψε για το έργο στα πλαίσια του πειραματισμού είναι: η Εικαστικός Άννα Μελή, η ποιήτρια και ηθοποιός Πέννυ Μηλιά, η πληροφορικός Σταυρούλα Ζώη, η ενδυματολόγος Άννα Σαντοριναίου. Υπεύθυνος του εργαστηρίου, της τελικής επεξεργασίας του κειμένου και σκηνοθεσίας είναι ο Μάνθος Σαντοριναίος.

Εισιτήριο: 12€
Φοιτητικό: 10€
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα, 210 6460748
www.fournos-culture.gr
info@fournos-culture.gr

Στοιχεία Ικαρίας: η εικαστικός Άννα Μελή κατάγεται από τον Να Ικαρίας
Στο χώρο μίας εικαστικής έκθεσης της Άννας Μελή, ένα δωμάτιο – ημερολόγιο που στο κέντρο του δεσπόζει ένα διαδραστικό φόρεμα, που συμβολίζει το ΕΓΩ, υπάρχει ένα μικρό μαγικό κουτί με βότανα και πετρώματα από την Ικαρία, βίντεο προβολές από τον Χάλαρη και από την φουρτουνιασμένη θάλασσα, καθώς και πολλές σκέψεις που έχουν γραφτεί αγναντεύοντας το τοπίο της Ικαρίας.

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις:
Το ikariamag σάς δίνει την ευκαιρία να κερδίσετε 2 δωρεάν διπλές προσκλήσεις κάθε Τετάρτη για τις παραστάσεις στις 14, 21 & 28 Μαρτίου 2012  κάνοντας Like στην αφίσα της παράστασης, η οποία θα «ανεβαίνει» κάθε Τετάρτη στη σελίδα μας στο Facebook. Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινώνονται ως σχόλιο κάτω από τη φωτογραφία στις 16:00 της ίδια μέρας μετά από κλήρωση.