Υπογραφή συμβάσεων κατασκευής έργων στην Ικαρία

Τις συμβάσεις για την κατασκευή δύο έργων στο νησί της Ικαρίας υπέγραψε σήμερα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τα έργα:

«Ανάδειξη μονοπατιού Πλατανωπής», συνολικού ποσού 102.820,03 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013». Στο πλαίσιο του έργου πρόκειται να γίνει ανάδειξη του μονοπατιού στη θέση «Πλατανωπή» του Δ.Δ. Δάφνης Δ.Ε. Ευδήλου σε μήκος περίπου 700 μέτρων. Η συγκεκριμένη περιοχή παρουσιάζει ιδιαίτερο φυσικό κάλος και η ανάδειξη του μονοπατιού μπορεί να συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

«Δημοτική Βιβλιοθήκη Ικαρίας», συνολικού ποσού 69.579,99 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013». Στο πλαίσιο του έργου πρόκειται να ανακαινιστεί το κτίριο όπου λειτουργούσε παλαιότερα το τελωνείο της περιοχής, στο οποίο θα λειτουργήσει μια μικρού μεγέθους βιβλιοθήκη με δύο αίθουσες ανάγνωσης.

Τα παραπάνω έργα θα εκτελεσθούν υπό την επίβλεψη της  Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Σάμου, σε συνέχεια της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ικαρίας και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr