Τα όνειρα χρειάζονται φίλους

Όνειρα, πείσμα και δουλειά πολλή. Αυτά είναι τα τρία βασικά χαρακτηριστικά μιας ομάδας νέων δημοσιογράφων που αποφάσισαν να «πάνε μέχρι τέλους».

Δεκατέσσερις απόφοιτοι του Τμήματος Επικοινωνίας και μέσων μαζικής ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισαν να φτιάξουν κάτι δικό τους και να προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα. Κάπως έτσι δημιούργησαν το pints.gr ένα πολυθεματικό, ιντερνετικό περιοδικό με συνεντεύξεις, άρθρα γνώμης, μουσικά και αθλητικά αφιερώματα αλλά και projects με κοινωνικό περιεχόμενο.

Πέρα από αυτό, τα παιδιά θέλουν να χρησιμοποιήσουν καινούρια αφηγηματικά εργαλεία και να οπτικοποιήσουν τα δεδομένα με έναν εντελώς καινούριο, ελκυστικό τρόπο, συμπεριλαμβάνοντας πιο διαδραστικές και πολυεπίπεδες αφηγήσεις. Ένα μικρό δείγμα αυτών που θέλουν να κάνουν είναι το project για τους αστέγους της Αθήνας.

Για να τα καταφέρουν όλα αυτά χρειάζονται χρήματα και επειδή δεν είναι τόσο της σχολής του Coelho για να περιμένουν το σύμπαν να συνωμοτήσει, εμπνεύστηκαν από τον Bukowski και τη φράση του «If you ‘re going to try, go all the way. Otherwise, don’t even start». Η φράση έγινε μότο για την καμπάνια τους στο indiegogo ξεκινώντας έτσι ένα ταξίδι 30 ημερών και προσδοκώντας πως κάτι καλό θα βγει από αυτό. Και, γιατί όχι, άλλωστε;

Το μόνο που ζητούν αλληλεγγύη και υποστήριξη.

Μάθε περισσότερα γι αυτούς εδώ.

ikariastore banner