Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της περιφέρειας η προϋπόθεση πρόσληψης συγκεκριμένου αριθμού υπαλλήλων, που προβλέπεται στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τις νέες τηλεοπτικές άδειες. Το κατώτατο όριο των 20 υπαλλήλων ανά περιφερειακό κανάλι, λένε, αποτελεί κατάφωρη αδικία για πολλούς περιφερειακούς σταθμούς που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε αυτό το κόστος, με βάση τα έσοδά τους.

Όνειρα, πείσμα και δουλειά πολλή. Αυτά είναι τα τρία βασικά χαρακτηριστικά μιας ομάδας νέων δημοσιογράφων που αποφάσισαν να «πάνε μέχρι τέλους».

Πολλά έχουν γραφτεί αλλά και ακουσθεί κατά καιρούς για “την προβολή της Ικαρίας” μέσα από τα ΜΜΕ. Όμως στα παραπάνω συμπεριλαμβάνουμε και ενέργειες που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ αλλά κάποιο προϊόν ή υπηρεσία άσχετα με το νησί. Οπότε δεν είναι και υποχρεωμένοι, επειδή αναφέρονται με τον οποιοδήποτε τρόπο σε εμάς, να δίνουν δώρο στους θεατές και από ένα λαογραφικό - ιστορικό dvd 2,5 ωρών όπου μέσα θα αναφέρουν το πόσο γαμάτοι, προκομμένοι, άξιοι και αγωνιστές είμαστε. Ή μήπως είναι;

Όπως κάθε πρωί, έτσι και της Πέμπτης 9/1/14 μας ήρθε με mail μέσω google ό,τι αναρτήθηκε στον τομέα των Ειδήσεων τις τελευταίες ώρες για την Ικαρία. Πέρα από τις αναδημοσιεύσεις που έλαβε το άρθρο μας Mega Ενημέρωση… για τα πανηγύρια (αλλά όχι της Ικαρίας), διαβάσαμε και τον τίτλο: «Η Ικαρία είναι το νησί των επιδοτήσεων -Ακόμα και ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε πάρει 50.000 ευρώ».

Μόλις αναρτήθηκε το νέο τεύχος Ικαριακά και Φουρνιώτικα Νέα (Νο 36) Ιούλιος-Αύγουστος-Σεπτέμβρης (σελίδες 180). Ηλεκτρονική περιοδική έκδοση αναπτυξιακού χαρακτήρα της Επαρχίας Ικαρίας.

Ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα φιλοξένησε στις 11 Νοεμβρίου το ένθετο περιοδικό «Κ» της κυριακάτικης Καθημερινής. Στο προσεγμένο άρθρο της, η δημοσιογράφος Ιφιγένεια Βιρβιδάκη κάνει μία αρκετά ενδιαφέρουσα προσέγγιση σχετικά με το άρθρο των New York Times, τις Μπλε Ζώνες και τη μακροζωία στην Ικαρία καθώς μιλά με τον ίδιο τον αρθρογράφο, Νταν Μπούτνερ αλλά και με παράγοντες και κατοίκους του νησιού.

Η διαδικτυακή έκδοση των New York Times φιλοξενεί σήμερα άρθρο σχετικό με την μακροζωϊα στην Ικαρία. Το άρθρο είναι προσαρμογή από τη νέα εκδοση των Blue Zones του Dan Buettner που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα με το National Geographic. Στις γραμμές του βρίσκει κανείς πολλές εντυπωσιακές ιστορίες Ικαριωτών που σύμφωνα και με τον τίτλο "ξεχνούν να πεθάνουν"!

110 σελίδες με 72 άρθρα. Διαβάστε μεταξύ άλλων: - Αφιέρωμα IV: Ενέργεια, Ανεμογεννήτριες και Βόρειο Αιγαίο (4ο μέρος). - Χρήσιμες οδηγίες για όσους ασχολούνται με τα δημοτικά και τους δήμους

Μία μέρα πριν τις Εκλογές της 17ης Ιουνίου, η ευρωπαϊκή έκδοση της Wall Street Journal γράφει και δημοσιεύει για την Ικαρία, το ΚΚΕ και τις κοινωνικοπολιτικές του καταβολές στο νησί αλλά και τη σημερινή πολιτική του αναμέτρηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το μεταφράσαμε για εσάς και το δημοσιεύουμε.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε, να πλήττεται με βάναυσο τρόπο, το δημοκρατικό δικαίωμα του λαού των νησιών μας για ολόπλευρη και ισότιμη πληροφόρηση

ikariastore banner