Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του προσφυγικού-μεταναστευτικού στον τουρισμό των νησιών του Βορείου Αιγαίου

Με αφορμή την επιστολή της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου σχετικά με τις σημαντικότατες επιπτώσεις της καθημερινά αυξανόμενης ροής προσφύγων και μεταναστών στην κοινωνική και οικονομική ζωή των νησιών, έγινε χθες Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου διευρυμένη σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού παρουσία του Υπουργού κ. Νίκου Χριστοδουλάκη, του Γενικού Γραμματέα κ. Ηλία Ξανθάκου, του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού κ. Γεράσιμου  Ζαχαράτου, της προέδρου του ΕΟΤ κας Ελισάβετ Χατζηνικολάου και του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Νίκου Κατρακάζου.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η καταγραφή των επιπτώσεων του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος στον τουρισμό των νησιών, τόσο την τρέχουσα περίοδο, όσο και την ερχόμενη τουριστική περίοδο, ο προγραμματισμός και η ανάληψη άμεσων μέτρων.

Αποφασίστηκαν στοχευμένες δράσεις προβολής των νησιών που έχουν πληγεί, τόσο από το Υπουργείο Τουρισμού όσο και τον ΕΟΤ με όλα τα πρόσφορα μέσα καθώς επίσης και η άμεση παρουσία στη Λέσβο, τη Σάμο αλλά και νησιά του Νοτίου Αιγαίου  του Αναπληρωτή Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού κ. Γεράσιμου Ζαχαράτου, της προέδρου του ΕΟΤ κας Ελισάβετ Χατζηνικολάου, όπου σε συνεργασία με τους τοπικούς και επαγγελματικούς φορείς θα οργανωθεί το εν λόγω πρόγραμμα ειδικής τουριστικής προβολής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Νίκος Κατρακάζος δήλωσε σχετικά: «Προσπαθήσαμε, με πρώτη την Περιφερειάρχη μας, να αναδείξουμε το πρόβλημα που προκαλείται στον τουρισμό ειδικά την ερχόμενη τουριστική περίοδο και να προτείνουμε άμεσες και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες. Βρήκαμε άμεση ανταπόκριση από τον Υπουργό, τον κύριο Χριστοδουλάκη, αλλά και από τους υπόλοιπους υπηρεσιακούς παράγοντες».


 

ikariastore banner