Σε «Οδύσσεια» μετατράπηκε το ταξίδι των 2.014 επιβατών του πλοίου «Νήσος Ρόδος»

Τεράστια ταλαιπωρία για 2.014 επιβάτες στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Ρόδος», το οποίο πλέει μεσοπέλαγα με βλάβη στη μία από τις δύο κύριες μηχανές του, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» που επικαλείται μαρτυρίες επιβατών.

Το πλοίο που είχε αναχωρήσει στις 3 το μεσημέρι από το λιμάνι του Πειραιά με 2014 επιβάτες, 372 ΙΧ οχήματα και 91 δίκυκλα, αναμένεται να καταπλεύσει περίπου στις 11.30 το βράδυ στο λιμάνι της Πάρου, προκειμένου να γίνει επιδιόρθωση της βλάβης και αφού ελεγχθεί από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα να αναχωρήσει στη συνέχεια για τον προορισμό του. Το «Νήσος Ρόδος» πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πειραιάς – Πάρος – Νάξος – Πάτμος - Αγ. Κήρυκος – Βαθύ – Χίος – Μυτιλήνη - Λήμνος και Καβάλα.

Σύμφωνα με καταγγελίες από επιβάτες του πλοίου τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση, στην Πάρο έπρεπε να έχει φτάσει στις 18:30. Όπως ενημερώθηκαν από το πλήρωμα, θα βρίσκονται στο νησί του Αιγαίου περίπου στις 11:30 το βράδυ, γεγονός που προκάλεσε τις εντονότατες διαμαρτυρίες των ανθρώπων που ταξιδεύουν και έχουν πληρώσει καταλύματα, χάνοντας μία ημέρα από τις πολύτιμες διακοπές τους.

Όπως καταγγέλλουν οι επιβάτες στο protothema.gr, τους έχουν προμηθεύσει με ένα μπουκαλάκι νερό στον καθένα. Όπως είπαν, ενημερώθηκαν από το πλήρωμα ότι ανταλλακτικό για τη μηχανή μεταφέρεται στην Πάρο με ελικόπτερο, ώστε η καθυστέρηση για την επιδιόρθωση της βλάβης να μην κρατήσει περισσότερο από μισή ώρα.

Περίπου οι μισοί από τους επιβάτες έχουν προορισμό την Πάρο, ενώ για τους υπόλοιπους θα συνεχισθεί η ταλαιπωρία, με δεδομένο ότι θα φτάσουν στους προορισμούς τους με πολύωρη καθυστέρηση.

Σημειώνεται, ότι βλάβη είχε εμφανίσει το ίδιο πλοίο, στην αριστερή κύρια μηχανή του και στις 23 Ιουλίου. Τότε, είχε ακινητοποιηθεί στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Αφού η βλάβη είχε αποκατασταθεί είχε δοθεί άδεια απόπλου.

athensvoice.gr

ikariastore banner