Τον σοβαρό τραυματισμό 52χρονου ναυτικού στα πόδια, προκάλεσε το σπάσιμο κάβου από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Νήσος Μύκονος", κατά τη διαδικασία απόπλου του από το λιμάνι του Αγίου Κηρύκου, στην Ικαρία.

Προσέκρουσε, πρωινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο ''Ν. ΝΥΚΟΝΟΣ'' Ν.Π. 10882, κατά τον κατάπλου του στον προβλήτα του κεντρικού λιμένα Χίου, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από λιμένα Μυτιλήνης με 86 επιβάτες.

Αντί να επιβιβαστεί στο πλοίο με το όχημά της έπεσε κατά λάθος στη θάλασσα μια 58χρονη οδηγός. Το ατυχές περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι του Εύδηλου στην Ικαρία, όπου είχε καταπλεύσει εκείνη την ώρα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Μύκονος».

Τεράστια ταλαιπωρία για 2.014 επιβάτες στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Ρόδος», το οποίο πλέει μεσοπέλαγα με βλάβη στη μία από τις δύο κύριες μηχανές του, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» που επικαλείται μαρτυρίες επιβατών.

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αγίου Κήρυκου ότι 44χρονη κατά τον χειρισμό κανό τριών (03) περίπου μέτρων, στην θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΚΕΡΑΜΕ» ν. Ικαρίας, αυτό ανετράπη με αποτέλεσμα η ανωτέρω να παρασύρεται και να αγνοείται.

Ταλαιπωρία για 696 επιβάτες του πλοίου «Νήσος Ρόδος» το οποίο υπέστη μηχανική βλάβη κατά τον απόπλου του από το λιμάνι της Χίου. Μέσα στο πλοίο βρίσκονται 326 επιβάτες ενώ στο λιμάνι της Μυτιλήνης περιμένουν άλλοι 370 για να ταξιδέψουν για Λήμνο και Καβάλα. Το πλοίο, με 3ωρη καθυστέρηση, αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι της Μυτιλήνης γύρω στη 1 το μεσημέρι αλλά άγνωστο πότε θα αναχωρήσει καθώς θα πρέπει να γίνει επιδιόρθωση της βλάβης και στη συνέχεια να ελεγχθεί από τους επιθεωρητές του υπουργείου Ναυτιλίας ώστε να δοθεί η έγκριση για τον απόπλου του.

Μηχανική βλάβη παρουσίασε το πρωί της Κυριακής το ταχύπλοο επιβατηγό-οχηματαγωγό (καταμαράν) Dodekanisos Pride. Με δεκαμελές πλήρωμα, εκτελούσε δρομολόγιο από το Πυθαγόρειο Σάμου προς Φούρνους, Ικαρία, Πάτμο, Λειψούς, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, όταν μετά τον απόπλου του από την Ικαρία, και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Σάμου, παρουσίασε πρόβλημα στον ηλεκτρολογικό πίνακα του αριστερού μηχανοστασίου.

Όπως εχτές σάς ενημέρωσε το ikariamag.gr, φωτιά ξέσπασε στον Προεσπέρα ενώ στο νησί έπνεεαν ισχυροί άνεμοι. Ο τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις (και των εθελοντών) κινητοποιήθηκαν αμέσως και η φωτιά τέθηκε υπο έλεγχο. Ακολουθεί η σχετικά ανακοίνωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ikariamag.gr, φωτιά ξέσπασε στην περιοχή της Προεσπέρας Ικαρίας πριν από ώρα σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού. Ήδη 2 πυροσβεστικά οχήματα από τον Άγιο Κήρυκο κατευθύνονται στην περιοχή (η φωτογραφία από τη διεύλευση τους στον Εύδηλο) ενώ στην περιοχή επικρατεί ισχυρός νότιος άνεμος.

Ένα πτώμα άνδρα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, εντόπισε το πρωί της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή "Καριώτικο" στη νήσο Θύμαινα στους Φούρνους ανάμεσα στην Ικαρία και στη Σάμο.

Σελίδες