150 στρέμματα κάηκαν στην Προεσπέρα Ικαρίας από τη χτεσινή πυρκαγιά

Εικόνα από τη χτεσινή κινητοποίηση της πυροσβεστικής

Όπως εχτές σάς ενημέρωσε το ikariamag.gr, φωτιά ξέσπασε στον Προεσπέρα ενώ στο νησί έπνεεαν ισχυροί άνεμοι. Ο τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις (και των εθελοντών) κινητοποιήθηκαν αμέσως και η φωτιά τέθηκε υπο έλεγχο. Ακολουθεί η σχετικά ανακοίνωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου.

"Ενημερώνεται από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου ότι την 18-02-2016 ημέρα της εβδομάδας Πέμπτη και ώρα 17:15΄ ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας για πυρκαγιά η οποία προκλήθηκε σε αγροτοδασική έκταση στη Δ.Κ. Ραχών ‘’Προεσπέρα’’ του Δήμου Ικαρίας. Από την πυρκαγιά κάηκε αγροτοδασική έκταση εκατόν πενήντα (150) στρεμμάτων περίπου. Για την παραπάνω πυρκαγιά ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Σάμου. Η Υπηρεσία μας επενέβη στο συμβάν με είκοσι επτά (27) υπαλλήλους, εννέα (9) Πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και δεκαπέντε (15) εθελοντές Πυροσβέστες με τέσσερα (4) εθελοντικά Πυροσβεστικά οχήματα και πέντε (5) οχήματα του Δήμου Ικαρίας.

Στο συμβάν παρευρέθηκε ο Έπαρχος Ικαρίας κ. Γενούζος Παναγιώτης καθώς και ο Δήμαρχος κ. Σταμούλος Στυλιάνος & Αντιδήμαρχος κ. Κόχυλας Σωτήρης.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Υπηρεσίας μας."
   
 

ikariastore banner