Σε Φούρνους και Θύμαινα η Περιφερειάρχης Β.Αιγαίου

Επίσκεψη στους Φούρνους και τη Θύμαινα πραγματοποιεί σήμερα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, συνεχίζοντας την εξαήμερη περιοδεία της στα νησιά τη Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στους Φούρνους συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Ιωάννη Μαρούση και φορείς του νησιού με τους οποίους συζήτησε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος και παραβρέθηκε στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου εκτός των άλλων συζητήθηκε το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης για το οικονομικό έτος 2015.

Στη συνέχεια η Περιφερειάρχης συνοδευόμενη από τον Έπαρχο Ικαρίας κ. Στέφανο Παμφίλη, το Δήμαρχο κ. Ιωάννη Μαρούση, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Καρύδη και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, μετέβη στη Θύμαινα, όπου συνομίλησε με κατοίκους και επισκέφθηκε το ζωτικής σημασίας έργο για το νησί της βελτίωσης- ασφαλτόστρωσης του δρόμου Θύμαινας – Κεραμυδούς. Στο πλαίσιο του έργου πρόκειται να βελτιωθεί η υφιστάμενη οδός που ενώνει τους Οικισμούς της Θύμαινας και της Κεραμυδούς συνολικού μήκους 2 χιλιομέτρων και οι εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν διανοίξεις και τεχνικές παρεμβάσεις διαπλάτυνσης, την κατασκευή τεχνικών έργων, την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, την ασφαλτόστρωση και τη σήμανση της οδού, συνολικού ποσού 813.204,94 ευρώ.

Η κα. Καλογήρου ενημερώθηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Σάμου και τους μηχανικούς της αναδόχου εταιρίας για το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης εργασιών και αποπεράτωσης του έργου.

Η Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι παρά τα προβλήματα ρευστότητας που έχει επιφέρει η τραπεζική αργία και την ιδιαίτερη δυσκολία που υπάρχει στην εκτέλεση έργων ειδικά στα απομακρυσμένα νησιά, την Παρασκευή 31 Ιουλίου ξεκίνησαν οι εργασίες του έργου και δήλωσε ότι οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Διαχειριστικής Αρχής βρίσκονται συνεχώς σε ετοιμότητα για να επιλύουν τα όποια προβλήματα, ώστε να εξασφαλιστεί η ολοκλήρωση του έργου.