Ο Υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής στο Νοσοκομείο Ικαρίας

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων για την 103η επέτειο της Ικαριακής επανάστασης και τα εγκαίνια του έργου για το δρόμο Καρκινάγρι - Μαγγανίτης , ο Υπουργός Υγείας κ.  Κουρουμπλής επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Ικαρίας μαζί με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Πάνο Καμμένο.

Άκουσε τα προβλήματα, τις ελλείψεις, τα αιτήματα των ιατρών και του Συλλόγου των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο (διοίκηση ακόμα δεν υπάρχει) ενώ καθ’ όλη την διάρκεια της συνομιλίας, οι συνεργάτες του μιλούσαν με στελέχη του υπουργείου για ενημέρωση επί των θεμάτων που του παρουσίαζαν (εδώ μπήκε και το θέμα ότι όλα αυτά έχουν σταλθεί και εγγράφως αλλά κυρίως είχαν συζητηθεί και με τον υφυπουργό κ. Ξανθό τον Μάρτιο!). Ο Υπουργός αναφερόμενος στις προσλήψεις  προσωπικού τόνισε ότι έχει ήδη εγκριθεί και προχωρά η τοποθέτηση 2 μόνιμων γιατρών, ότι δόθηκε παράταση στη θητεία 3 επικουρικών (παιδιάτρου, γυναικολόγου, καρδιολόγου), ενώ τις επόμενες ημέρες θα γνωρίζουμε τι θα γίνει με την έλλειψη αναισθησιολόγου (για δυο μήνες υπάρχει ενδιαφερόμενος), και έχει ήδη εγκρίθεί ποσό ύψους 115.000 ευρώ για το Νοσοκομείο Ικαρίας.

Για το θέμα της δημιουργίας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, ο υπουργός είπε ότι από Δευτέρα 20/7 θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες των τεχνικών υπηρεσιών του υπουργείου  (χρειάζεται η κατασκευή νέου κτηρίου, σε αυτό το κομμάτι θα βοηθήσει και το υπουργείο Εθνικής Αμύνης) οπότε το θέμα έχει πολύ δρόμο μπροστά του. Στο αίτημα για την προμήθεια αξονικού τομογράφου είπε ότι θα ξεκινήσουν διαδικασίες για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και τέλος δεσμεύτηκε για την γρήγορη λύση της μη πληρωμής των εφημεριών του ιατρικού προσωπικού (εκκρεμούν από το 2012).

ikariamag.gr

ikariastore banner