Πρώτο Βραβείο για τον Ικαριώτη Γιάννη Αγγελάκη στον 31η Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης ALEA III

Μια ακόμα εξαιρετική είδηση έχει να σας μεταφέρει το ikariamag.gr και αυτην την εβδομάδα. Δεν είναι η πρώτη φορά που σας μιλάμε για τον νεαρό συνθέτη Γιάννη Αγγελάκη και μάλιστα για διεθνή διάκριση του. Αυτή τη φορά ο 27χρονος Γιάννης με καταγωγή από το Καρκινάγρι Ικαρίας διακρίθηκε με το 1ο βραβείο ALEA III 2015 στον ομώνυμο 31ο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης.

Διαβάστε τη συνέντευξη του στο ikariamag: Γιάννης Αγγελάκης, ένα κλασικός… Ικαριώτης!

Το Διεθνές Βραβείο Σύνθεσης "ALEA III" ιδρύθηκε το 1979 με σκοπό να προωθήσει και να ενθαρρύνει τη μουσική σύνθεση από νέους επαγγελματίες συνθέτες όλων των εθνικοτήτων κάτω των 40 ετών. Έξι έργα επελέγησαν για τον τελικό γύρο της Κυριακής, 19 Απριλίου 2015.

Τα έργα των 6 φιναλίστ ερμηνεύτικαν από το σύνολο ALEA III, Performing Arts Ensemble στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, υπό τη διεύθυνση του Θόδωρου Αντωνίου. Μεταξύ των κριτών ήταν διάσημες προσωπικότητες της μουσικής σκηνής της Βοστώνης.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τον Γιάννη, ο οποίος, θυμίζουμε είχε συμμετάσχει με δική του Performance "ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΜΑΣΣΑΛΙΑΣ" στο 2ο artεις; fest | Ημέρες Σύγχρονης Δημιουργίας στην Αθήνα που διοργάνωσε το ikariamag.gr, όπου σε δική του σύλληψη και μουσική, πέντε κιθαρίστες, δύο ηθοποιοί και δύο video-artists απέδωσαν μια διαφορετική διάσταση του ομώνυμου μονόπρακτου (θεατρικού μονολόγου) του Jean Cocteau.

ikariamag.gr

ikariastore banner