Πριν πολλά χρόνια, στον Κουντουμά, Αγίου Κηρύκου, Ικαρίας, γεννήθηκε ένας μεγάλος ζωγράφος. Ήταν ζωγράφος από τότε. Από μικρός διακρίθηκε στην τέχνη του κι έτσι αποφάσισε να τη σπουδάσει.

Για την απώλεια του Σίμου Τριπόδη (1932-2017) είμαι σίγουρος ότι θα ειπωθούν και θα γραφτούν πολλά, μιας και ήταν δημόσιο πρόσωπο, στέλεχος της αριστεράς και της τοπικής διοίκησης, για πάνω από 50 έτη.

Ο Δημήτρης Θέμελης, ένας μεγάλος καλλιτέχνης, πολυγραφότατος μουσικοσυνθέτης, μουσικολόγος της δυτικής και ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, βιολιστής και μεγάλος παιδαγωγός, έφυγε από την ζωή στις 11 Ιουνίου στην Θεσσαλονίκη, στην πόλη που γεννήθηκε πριν 86 χρόνια.

H ταινία “A Job Interview” του Αντώνη Γλαρού επιλέχτηκε από το φετινό Φεστιβάλ των Καννών (17-28 Μαΐου 2017) να συμμετάσχει στο παράλληλο πρόγραμμα 2017 Short Film Corner (Film Market) του φεστιβάλ. Η ταινία ήδη συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λανούς στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, ενώ τον Σεπτέμβριο διαγωνίστηκε στο 39ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Είναι υποψήφια για το βραβείο Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στην κατηγορία της ταινίας μικρού μήκους.

Το βραβείο του καλύτερου σουπερμάρκετ στον κόσμο (International Retailer of the Year 2017) απονεμήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον Έλληνα επιχειρηματία Νίκο Τσαπαλιάρη και τον γιο του Σπύρο, από την Ιndependent Grocers Alliance, που δημιουργήθηκε το 1962 και λειτουργεί σε παραπάνω από 30 χώρες.

Δεν κάθεται ποτέ. Κυριολεκτικά. Δεν θα τον δείτε ποτέ καθιστό. Ακόμα και στο γραφείο του στην Αμερική, όλα τα έπιπλα είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί να δουλεύει όρθιος.

Τον τελευταίο καιρό, η στιγμή που ξυπνώ και σηκώνομαι από το κρεβάτι το πρωϊ έγινε πολύ σημαντική για μένα. Είμαι στην Ελλάδα, στην Ικαρία και μένω σ’ένα μικρό διαμέρισμα στο κέντρο της πρωτεύουσας του νησιού, που ονομάζεται Αγιος Κήρυκος. Είμαι ευτυχισμένη όταν μπορώ να κοιμηθώ, γιατί κάνει πολύ ζέστη, ο κλιματισμός δεν λειτουργεί και το διαμέρισμα περιβάλλεται από τρεις στενούς δρόμους, έτσι που απολαμβάνω τις χαρές της καλοκαιρινής νύχτας μέχρι πολύ αργά.

Όταν ο Νίκος Φάκαρος παίζει στην Ερμού, ο δρόμος κλείνει από τους εκατοντάδες ανθρώπους που έρχονται να τον ακούσουν. Το ίδιο συμβαίνει και στο Πέραμα, στο μεγάλο Ικαριώτικο πανηγύρι, εκατοντάδες Ικαριώτες και φίλοι τους συρρέουν να τον ακούσουν να παίζει τον Ικαριώτικο με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Για τον “juststeve” (Στηβ Κόκκας), καλλιτέχνη Ικαριακής Καταγωγής (από τον Κάμπο), πρωτοδιαβάσατε στο ikariamag.gr όταν τον Ιούλιο του 2014 εμφανίστηκε στο Ηρώδειο σε ένα αφιέρωμα για τους Beatles και μίλησε τότε στο περιοδικό μας. Λίγους μήνες αργότερα παρουσιάσαμε τη νέα του δουλειά "I am taking you Home".

Ο Ηλίας Φουντούλης κατάγεται από την Ικαρία και ασχολείται με τη μαγειρική τόσο στην παραγωγή τηλεοπτικών εκπομπών όσο και στον τύπο. Ίσως τον έχετε διαβάσει στις ελεύθερες πτήσεις του ikariamag.gr ή σε κάποιο από τα Stand-up comedy που κάνει.

Σελίδες

ikariastore banner