Δεν είναι η πρώτη φορά που σας μιλάμε για τον νεαρό συνθέτη Γιάννη Αγγελάκη και μάλιστα για διεθνή διάκριση του. Αυτή τη φορά ο 27χρονος Γιάννης με καταγωγή από το Καρκινάγρι Ικαρίας διακρίθηκε με το 1ο βραβείο ALEA III 2015 στον ομώνυμο 31ο διεθνή διαγωνισμό σύνθεσης.

Ο Πολυχώρος metamatic:taf πλημμύρισε το βράδυ της Πέμπτης 5 Δεκεμμβρίου με κόσμο, Ικαριώτες και φίλους του νησιού, στα εγκαίνια του àrtεις; fest 2013 που διοργανώνει για 2η χρονιά το ikariamag.gr.

Πέντε κιθαρίστες συναντώνται με δύο ηθοποιούς και δύο video-artists για να αποδώσουν μια διαφορετική διάσταση του ομώνυμου μονόπρακτου (θεατρικού μονολόγου) του Jean Cocteau.

Ο νεαρός συνθέτης Γιάννης Αγγελάκης κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό σύνθεσης στο Τόκυο τo 2012.  Αν και μόλις 24 ετών, έχει ήδη διακριθεί σε δύο ακόμα διεθνείς διαγωνισμούς, σε Πράγα και Σόφια.

Για τον Παπιστάνο Ιωάννη Αγγελάκη σάς έχουμε και στο παρελθόν. Μάλιστα πριν λίγους μήνες φιλοξενήσαμε και συνέντευξη του στο ikariamag. Τα νέα είναι πάλι εξαιρετικά: Όσο συνεχίζει τις σπουδές του στην κλασική μουσική στο εξωτερικό, τόσο έρχονται και οι διακρίσεις (πριν λίγο καιρό πήρε πάλι 1ο βραβείο στην Ιταλία).

Η Ικαρία είναι γνωστή για τόσα κι άλλα τόσα. Ακούμε να την αναφέρουν συχνά-ειδικά όταν πλησιάζει το καλοκαίρι. Είναι όμως επίσης όμορφο να γίνεται γνωστός ένας τόπος και να ακούγεται για τους ανθρώπους του και μέσα από αυτούς.

ikariastore banner