Πεζοδρόμηση πλατείας Ευδήλου Ικαρίας τις βραδυνές ώρες της καλοκαιρινής περιόδου

Η με αρ. 20/2015 Πράξη της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Ικαρίας 

ΠΡΟΣ:
1. Λιμενικό Ταμείο Ικαρίας
2. Λιμενικό Σταθμό Ευδήλου
3. Λιμενικό Σταθμό Αγίου Κηρύκου
4. Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Κηρύκου

ΚΟΙΝ: Δήμο Ικαρίας

ΘΕΜΑ : Προσωρινή απόφαση του Έπαρχου που αφορά την πεζοδρόμηση της πλατείας του Ευδήλου για την καλοκαιρινή περίοδο από ώρα 21:00 έως  06:00   
                                       
Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
 Έχοντας υπόψη:
1. Την Πράξη της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Ικαρίας αρ. 20/2015 η οποία εστάλη  στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου για γνωμοδότηση.
2. Αιτημάτων προς το Επαρχείο πολιτών, συλλόγων και φορέων οι οποίοι αναδεικνύουν την επικινδυνότητα που παρουσιάζεται στο συγκεκριμένο τμήμα του λιμένα της πλατείας όπου κατακλύζεται από πολίτες και μικρά παιδιά τις νυχτερινές ώρες και επισκέπτες και
3. Λόγω του ότι επίσης το λιμάνι δεν παρουσιάζει καμιά εμπορική δραστηριότητα τις συγκεκριμένες ώρες της νύχτας από ώρα 21:00 έως 06:00.  
 
Αναμένοντας λοιπόν την απόφαση ή γνωμοδότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Λόγω του έκτακτου της περίπτωσης, της επικινδυνότητας που παρουσιάζεται κατά τις νυχτερινές ώρες με την είσοδο οχημάτων και δικύκλων και αναμένοντας την οριστική απόφαση του Υπουργείου.

Να κλείσει η πλατεία του Ευδήλου και να απαγορευτεί η είσοδος οχημάτων και δικύκλων από ώρα 21:00 έως 06:00 από το ύψος της ALPHA τράπεζας και να τοποθετηθούν κώνοι και κορδέλα έτσι ώστε να γίνεται άμεσα αντιληπτή η σήμανση.

Παρακαλείται ο Λιμενικός Σταθμός Ευδήλου να βοηθήσει ώστε να εφαρμοστεί η σχετική απόφαση του Έπαρχου προς αποφυγήν οποιουδήποτε ατυχήματος και να επιτηρεί λόγω αρμοδιότητας την ορθή διατήρηση της σήμανσης.

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΜΦΙΛΗΣ

ikariastore banner