Περί bulling

Καταιγισμός στα social media όλη μέρα χτες με την τραγική είδηση του θανάτου του Βαγγέλη. Δημοσιογράφοι και μη αποφάσισαν να κάνουν μία σχετική ανάρτηση. Μήπως από συμπόνοια; Όχι! Μήπως από αγανάκτηση; Όχι! Η απάντηση είναι απλά για να κερδίσουν έναν αντίχειρα προς τα πάνω και σχόλια.

Στόχος μου δεν είναι να διαμοιραστεί η γνώμη μου και να κερδίσει like. Πολύ απλά θα ήθελα ένα τουλάχιστον άτομο να επηρεαστεί θετικά και να αναθεωρήσει τη γνώμη του για τους συμμαθητές του και να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει διαφορετικότητα σε αυτή τη ρημάδα την ελληνική (σχολική) κοινωνία.

Πείτε μου ποιος δεν έχει πέσει θύμα κοροϊδίας; Ποιος δεν έχει δεχθεί κριτική για τα κιλά του, το ντύσιμό του, τα μαλλιά του, το θρήσκευμα του, τον τόπο καταγωγής του, τον τρόπο που περπατάει /χορεύει /μιλάει /εκφράζεται /ερωτεύεται /δουλεύει /οδηγάει /διασκεδάζει;;; και άλλα πολλά.

Ποιος δεν έχει κοροϊδέψει για τα παραπάνω; Ποιος δεν έχει πειράξει/δείρει συμμαθητή του από δήθεν μαγκιά, για να εντυπωσιάσει την παρέα του/την κοπέλα του, για να επιβεβαιώσει τον ανδρισμό του;

Και ναι, οφείλω να ομολογήσω πρώτος εγώ, ότι έχω περάσει και από τις δύο όψεις του νομίσματος.

Ανακαλέστε λίγο στην μνήμη σας τα σχολικά/φοιτητικά σας χρόνια και σκεφτείτε αναλυτικά τι σας έκαναν και τι κάνατε; Και όσοι βρίσκεστε στα θρανία τώρα, παρακαλώ μιλήστε, συζητήστε, προτείνετε ιδέες και προπάντων μην κρύβεστε (και οι μεν και οι δεν).

Δυστυχώς μάθαμε όλοι μας να μιλάμε αφότου χαθεί μία ανθρώπινη ζωή. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Όχι αύριο αλλά σήμερα κιόλας.

Γιώργος Γλαρός
glarosgeorge@gmail.com

ΥΓ. Τον Ιανουάριο όλοι έγιναν Charlie και εχτές όλοι Βαγγέληδες. Αύριο τι;;;

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις από τις φιλοξενούμενες πένες.

ikariastore banner