Παραλία Μεσακτής Ικαρίας: Η Caretta Caretta γεννά, οι άνθρωποι βοηθούν

Συμβαίνουν κι αυτά τον Αύγουστο. Πριν λίγες μέρες χελώνα Caretta Caretta βγήκε στη Μεσαχτή, έσκαψε φωλιά και γέννησε τα αυγά της. Η φωλιά βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της αμμουδιάς εκεί που μαζεύονται οι παρέες των σέρφερς (και όπου ευτυχώς φέτος δεν στήθηκαν ομπρέλες και ξαπλώστρες) και τελεί υπό την προστασία τους. Εκείνο το βράδυ η κυρά Χελώνα ήρθε και γέννησε ακριβώς δίπλα τους. Ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο ωστόσο δεν ήρθε κανείς. Ανησυχούν τώρα γιατί καθώς τελειώνει ο Αύγουστος και η παρέα σιγά-σιγά διαλύεται, ποιός θα προστατεύει τη φωλιά μέχρι να γεννηθούν τα χελωνάκια; Διαδόστε, μοιραστείτε.

Από τον Αρχέλωνα μας είπαν ότι η περίφραξη της φωλιάς με καλάμια είναι μια χαρά εφόσον υπάρχουν άνθρωποι εκεί γύρω που προσέχουν και ενημερώνουν. Επίσης ότι ανάλογα με τη θερμοκρασία τα αυγά θα εκκολαφθούν σε 50 με 60 ημέρες. Επομένως, παρακαλούμε ikariamag.gr αν γίνεται, κρατήστε το θέμα ψηλά μέχρι τον Οκτώβρη.

Να 'την η κυρά Καρέτα καθώς γεννάει (φωτό 2-3). Όπως βλέπουμε, έχει σκάψει ένα πολύ μεγάλο λάκο στην άμμο. Όπως ίσως ξέρετε, αν όλα πάνε καλά και τα χελωνάκια γεννηθούν και μεγαλώσουν, το πιθανότερο είναι να πάνε να γεννήσουν τα δικά τους αυγά.

Άγγελος Καλοκαιρινός στην FB PAGE του ikariamag.gr