Οινοποιία Αφιανές: Αμπελοοινική χρονιά Σεπτέμβριος 2011- Αύγουστος 2012

Γενικά
Κάθε χρονιά παρακολουθούμε τα αμπέλια τα δικά μας και των συνεργαζόμενων παραγωγών, με στόχο να συλλέγουμε τα καλύτερα σταφύλια με την επιθυμητή ωρίμανση για να έχουμε την δυνατότητα να δημιουργούμε πρώτης ποιότητας κρασιά.  
H ωρίμανση στο Μπεγλέρι το 2011 πήγε πολύ καλά ώστε να έχουμε ένα εξαιρετικό κρασί  ανοίγοντας έτσι μια νέα αγορά αυτή των Η.Π.Α.
Σε αντίθεση με  το Φωκιανού , η ωρίμανση δεν ολοκληρώθηκε σωστά με αποτέλεσμα να μην έχουμε ερυθρά οινοποίηση.

Εταιρική Δραστηριότητα (Θέματα Παραγωγής – Πολιτιστικά)
Το χειμώνα  φυτέψαμε σε ιδιόκτητο χώρο 6 στρεμμάτων,  στην τοποθεσία Λιτάνη στο Άγιο Δημήτριο Ραχών, νέα φυτά από την ποικιλία Μπεγλέρι.
Το καλοκαίρι φιλοξενήσαμε στο θέατρο Διόνυσος του οινοποιείου  τρεις συναυλίες που οργανώνει το Φεστιβάλ Ίκαρος με τους AFFECTION TRIO  (Βασίλη  Ρακόπουλο , Θέμη Νικολούδη,  Πέτρο  Βαρθακούρη).
Το γυναικείο πολυφωνικό συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη STRINGLESS .
Και την Γιώτα Νέγκα με τον Άκη Μουχλιανίτη.
Επίσης το καλοκαίρι  δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις  να μπορεί ο επισκέπτης να καθίσει  στον περιβάλλοντα χώρο - αμπέλι ,του οινοποιείου από τις. 7.00/10.00μ.μ και να απολαύσει το κρασί του συνοδεύοντας το με  κρύο πιάτο [καθούρα] κ.α.

Τρύγος 2012
Ξηροθερμικό καλοκαίρι με μέγιστη θερμοκρασία τους 35o C  αλλά με βραδυνή θερμοκρασία που δεν ξεπερνούσε τους 24 oC καθώς και η θαλασςσινή αύρα έδωσαν εξαιρετικές συνθήκες φαινολικής ωριμάνσης τόσςο για τα ερυθρά όσο και για τα λευκά σταφύλια Σημαντική βοήθεια και οι ισχυρές βροχοπτώσεις στην περίοδο της άνοιξης αλλά και του Μαίου – Ιουνίου
Μας έδωσαν  έτσι την δυνατότητα να οινοποιήσουμε  ερυθρό Icarus παλαιωμένο με αλκοόλ 14,5% , ο οποίος θα είναι στην αγορά την άνοιξη του 2014.
Επίσης είχαμε την δυνατότητα να συνεργαστούμε με περισσότερους παραγωγούς και να  οινοποιήσουμε  μεγαλύτερη ποσότητα από Μπεγλέρι, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες ζήτησης αλλα μας δόθηκε και η δυνατότητα για πρώτη φορά να οινοποιήσουμε ξεχωριστά τις τρείς αμπελουργικές ζώνες Λητάνη , Καρυδιές και Βρακάδες. Μάλιστα στις σκέψεις είναι και η διαφορετική εμφιάλωση με την ανάλογη αναφορά στην ετικέτα της κάθε περιοχής.
Επίσης φέτος για πρώτη φορά σε επίπεδο οινοποίησης χρισημοποιήθηκαν και 5 διαφορετικοί ζυμομύκητες εκ των οποίων οι δύο είνα διαφορετικής οικογένειας από ότι συνηθίζεται μέχρι σήμερα.

Προωθητικές Ενέργειες
Το επόμενο διάστημα θα συμμετάσχουμε σε δύο εκθέσεις : Παρίσι  21-25 Οκτωβρίου 2012 στην SIAL.
Θεσσαλονίκη στον Χάρτη των Γεύσεων 1-2 Δεκεμβρίου 2012.

Με εκτίμηση
Αφιανές Νίκος

Βρείτε τα Κρασιά Αφιανέ καθώς και όλα τα Κρασιά Ικαρίας στο ikariastore.gr

ikariastore banner