Κάθε χρονιά παρακολουθούμε τα αμπέλια τα δικά μας και των συνεργαζόμενων παραγωγών ,με στόχο να συλλέγουμε τα καλύτερα σταφύλια με την επιθυμητή ωρίμανση για να έχουμε την δυνατότητα να δημιουργούμε πρώτης ποιότητας κρασιά.

Η Οινοποιία Αφιανές, που δεσπόζει στο νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου, στην Ικαρία, παράγει μερικά εξαιρετικά ελληνικά κρασιά βασισμένα σε δύο ποικιλίες σταφυλιών, το φωκιανό και το μπεγλέρι.

Μετά το CNN, και η Washington Post ασχολείται με την Ικαρία σε μία σειρά προτάσεων από κρασιά της Μεσογείου. Στην προτεινόμενη λίστα από οίνους παραγωγής Σικελίας, Σαρδηνίας και Σαντορίνης, συμπεριλαμβάνει και την ικαριακή παραγωγή από την οινοποιία Αφχιανέ. Προτείνει λοιπόν τον λευκό ξηρό οίνο «Μπελέγρι», μία τοπική ποικιλία με προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη.

ikariastore banner