Όταν ήμουν μικρός και λέγανε την SevenUp «λεμονίτα», εγώ διόρθωνα: «Ε όχι και λεμονίτα. Λεμονάδα! Λεμονίτα είναι αυτή του Κέφαλου».

Θεωρώ τον εαυτό μου πολιτικοποιημένο πρόσωπο. Περιβαλλοντικά θέματα, εκπαίδευση, η βιώσιμη ανάπτυξη της κοινωνίας και της οικονομίας έχουν προτεραιότητα στην καθημερινότητά μου.

Ο Χριστός στις Ράχες της Ικαρίας είναι το μεγαλύτερο χωριό της βόρειας πλευράς με 300 μόνιμους κατοίκους και με τα καλοδιατηρημένα σπίτια του να βρίσκονται αραιοκατοικημένα μέσα σ’ ένα πυκνό καταπράσινο δάσος.

Σημαντικό έντυπο και σπάνιο, η διαφήμιση της ικαριακής σταφίδας (κυκλοφόρησε γύρω στο 1915). Σίγουρα αποτελεί ΔΕΙΓΜΑ αξεπέραστο της ικαριακής επιχειρηματικότητας πρίν από 100 χρόνια. Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος της μαύρης ικαριακής σταφίδας, την εποχή εκείνη, προοριζόταν για τις πλέον απαιτητηκές αγορές του εξωτερικού κυρίως μέσω της Σμύρνης!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά η εκδήλωση γευσιγνωσίας των Κρασιών του Αιγαίου στην Αθήνα, με τη στήριξη των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Όταν φθάνω στην Ικαρία μετατρέπομαι αμέσως σε κυνηγό. Όχι, δεν τρέχω στα βουνά πυροβολώντας κατσίκες, αλλά αφιερώνω τον χρόνο μου αναζητώντας προϊόντα που παράγονται στην Ικαρία. Όταν πρωτοείδα τη διαφήμιση «η Ικαρία ανήκει στις Blue Zones κι αυτό οφείλεται στις υγιεινές τροφές που οι άνθρωποι καταναλώνουν και έτσι ζουν τόσο πολύ», αποφάσισα να ψάχνω παντού όπου βρίσκομαι αυτές τις μυστικιστικές καλές τροφές.

Άνοιξη γιατί δεν αντέχω! Η εποχή του χρόνου που σου παίρνει τα μυαλά. Και στην πόλη και στο χωριό. Στο χωριό ακόμα περισσότερο γιατί δεν οργιάζει μόνο ο εσωτερικός σου κόσμος αλλά και ο εξωτερικός. Κι αυτό που λέμε δεν σε χωράει ο τόπος, κάθε άλλο παρά αληθινό είναι.

Από κανένα μας δεν έχει περάσει απαρατήρητο, ότι το προσδόκιμο της ζωής των ικαριωτών είναι σχετικά υψηλότερο από εκείνο σε άλλα μέρη της χώρας. Τελικά, τι συμβαίνει και αυτό το νησί καταφέρνει πάντα να μας τραβάει το ενδιαφέρον και μάλιστα για θετικούς λόγους; Αντί να απαντήσουμε στο, έτσι κι αλλιώς, πολυσυζητημένο ερώτημα, θα ασχοληθούμε με το Ικαριώτικο Παντοπωλείον.

Μετά την Huffigton Post, και οι ειδήσεις του Mega έκαναν ρεπορτάζ για το Ικαριακό Παντοπωλείον. Αφορμή στάθηκε η νέα μας υπηρεσία "Αποστολή το Σάββατο" για την Αττική, παράλληλα με την αποστολή σε όλη την Ελλάδα. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται η ολοένα και αυξανόμενη ποικιλία των ικαριακών προϊόντων, η ποιότητα τους και η προώθηση και προβολή τους απο το portal μας.

Μία νέα, υπέροχη προσπάθεια έχει να σας παρουσιάσει το ikariamag.gr και το ανανεωμένο Ικαριακό Παντοπωλείον (ikariastore.gr): Τα φυσικά προϊόντα περιποίησης Synempe!

Σελίδες

ikariastore banner