Ο Στρατής Κόρακας για τις προτάσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την Ικαρία

Στην τελευταία, πριν τις εκλογές συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (10/03/2014), συζητήθηκε πρόταση του περιφερειακού συμβούλου Ν. Κουλουλία για τη διαφύλαξη της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Ικαρίας (αντιπειρατικά σπίτια….) και την δημιουργία ινστιτούτου μελέτης της μακροζωίας στην Ικαρία (εδώ).

Στην τοποθέτησή του, εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο περιφερειακός σύμβουλος,  Στρατής Κόρακας, τόνισε, μεταξύ άλλων:

«…πρόκειται για προτάσεις δημαγωγικές που έρχονται παραμονές των εκλογών για την υποκλοπή ψήφων. Προτάσεις που δεν έχουν σχέση με τα  πολλά και ιδιαίτερα οξυμμένα προβλήματα του Ικαριώτικου λαού (ανεργία, υποβαθμισμένη υγεία, άθλια ακτοπλοϊκή σύνδεση….).

Εξάλλου, αυτός που την κάνει στήριξε με ….συνέπεια την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική σε όλες της τις εκφάνσεις.

Εν πάση περιπτώσει, δεν έχουμε αντίρρηση για την διαφύλαξη και προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Ικαρίας αλλά δεν συμφωνούμε με τη δημιουργία «Ινστιτούτου μακροζωίας» και μάλιστα από ιδιώτες με την εκχώρηση δημοτικής έκτασης και χρηματοδότησής του από το ΕΣΠΑ, τη στιγμή, μάλιστα, που η φροντίδα υγείας υποβαθμίζεται συνεχώς.»

15 Απριλίου 2014

ikariastore banner