Το συνεργείο ακόμα και την παραμονή των Χριστουγέννων εργαζόταν επί του Επαρχιακού δικτύου για να κλείσουν οι λακκούβες  εντός του οδοστρώματος για την ασφαλή βατότητα του.

Αυτή η επιστολή σκοπό έχει την ενημέρωση των πολιτών που είναι ο απώτερος και ιερός σκοπός μου και επειδή ο πολίτης είναι αυτός που τελικά κρίνει, η κρίση είναι σ’ αυτόν και αναλόγως βαθμολογεί.

Είναι γνωστό στην παγκόσμια κοινότητα, όχι μόνο την ιατρική, ότι η Ικαρία συγκαταλέγεται μεταξύ των έξη περιοχών του πλανήτη με τα υψηλότερα ποσοστά μακροβιότητας των κατοίκων.

Σχετικά με το αίτημα σας προς το Περιφερειακό Συμβούλιο για την παραχώρηση του κτηριακού χώρου του πρώην (ΚΕΓΕ) στη Σάμο μας έχω να προσθέσω τα εξής: Είναι επόμενο ότι μετά την καταψήφιση του αιτήματος του ινστιτούτου προς τον πρώην Δήμο της Ικαρίας για να σας παραχωρηθεί το οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου στην περιοχή του Φυτέματος, που η καταψήφιση ήρθε από την Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας που σήμερα Δημοκρατικά έχει εκλεγεί στο Δήμο Ικαρίας, και διότι η ψηφοφορία απαιτούσε τα 2/3 της πλειοψηφίας και την καταψήφισαν, δεν βγήκαν τα κουκιά με την αιτιολογία ότι η ύπαρξη του Ινστιτούτου στην Ικαρία θα υποβαθμίσει τις δομές της υγείας του νησιού και ότι το οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου έχει αγοραστεί για να γίνει Δημοτικό σχολείο στο Φύτεμα.

Με επιστολή του ο Ικάριος Καθηγητής Καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης αναφέρεται στο πλαίσιο αλλά και τα οφέλη από τη δημιουργία στην Ικαρία «Ερευνητικού Κέντρου για τη μακροζωία και την πρόληψη των ασθενειών γήρατος». Η επιστολή αυτή, στις 14 Απριλίου 2014, ακολουθεί μετά την απόρριψη από το δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας, του αιτήματος για εκχώρηση οικοπέδου από τον Δήμο Ικαρίας.

Στην τελευταία, πριν τις εκλογές συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (10/03/2014), συζητήθηκε πρόταση του περιφερειακού συμβούλου Ν. Κουλουλία για τη διαφύλαξη της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Ικαρίας (αντιπειρατικά σπίτια….) και την δημιουργία ινστιτούτου μελέτης της μακροζωίας στην Ικαρία.

Πρόσφατα διαβάσαμε την είδηση για την εισήγηση που πρόκειται να γίνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020 του κόστους σύνταξης της μελέτης και κατασκευής του Ερευνητικού Ινστιτούτου για την Μακροζωία στην Ικαρία, και ότι ένα τέτοιο έργο θα συμβάλλει «στην πρόληψη των ασθενειών, την καλυτέρευση της ποιότητας και την επιμήκυνση της ζωής».

Ανταποκρινόμενοι σε σχετικό αίτημα του Ερευνητικού Ινστιτούτου για την Μακροζωία και την πρόληψη των ασθενειών του Γήρατος, εισηγούμαστε όπως εγκρίνεται κατά την προσεχή συνεδρίαση του ΄΄Περιφερειακού Συμβουλίου΄΄ την ένταξη του κόστους σύνταξης της μελέτης και την κατασκευή του υπό την παραπάνω επωνυμία Επιστημονικού Ερευνητικού Ινστιτούτου για την Μακροζωία στην Ικαρία.

ikariastore banner