Ένας παρουσιαστής της τηλεόρασης αποκτάει παιδί. Ένας τραγουδιστής εκφράζει μία πολιτική θέση. Μία τραγουδίστρια αποχωρεί από ένα μουσικό σχήμα λόγω διαφωνίας χαρακτήρων. Ένας ηθοποιός του Hollywood πεθαίνει σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Η επικαιρότητα στη σωστή της διάσταση.

ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ με τον τρόπο που φέρεται στους πιο αδύναμους, λέμε. Το λέμε, αλλά εν τω μεταξύ οι αδύναμοι πολλαπλασιάζονται και όλα συνεχίζουν να εξελίσσονται «εκτός των δυνατοτήτων μας», «ερήμην μας», χωρίς την παρουσία μας -γενικά δεν πέφτει κιχ.

Κάποτε, τα παλιά όμορφα χρόνια, ο χωρικός βοηθούσε το γείτονά του να επισκευάσει τη στέγη ή του δάνειζε τα βόδια για να οργώσει. Η τάση για αλληλοβοήθεια ήταν ριζωμένη και βαθιά συνυφασμένη με την εξέλιξη των τότε κοινωνιών. Ισχυροποιούσε τους δεσμούς, κυρίως στις τάξεις των φτωχότερων, τους κρατούσε ενωμένους και αποτέλεσε τον παράγοντα που μακροπρόθεσμα τους βοήθησε να αντιδράσουν απέναντι στις ολιγαρχίες.

Πόσες φορές οι άνθρωποι νιώθουμε αόρατοι; Ότι δεν μας ακούν, δεν μας καταλαβαίνουν, δεν μας νιώθουν; Άπειρες. Γινόμαστε αόρατοι για τους φίλους, την οικογένεια, τον κοινωνικό περίγυρο, αόρατοι για μια ολόκληρη χώρα. Κι όταν το αποδεχτείς αυτό, τότε δεν σε βλέπουν ούτε οι άλλοι, δεν βλέπεις ούτε συ τον εαυτό σου και συνεπώς δεν πρόκειται να σου αναγνωρίσουν κανένα δικαίωμα.

Αγαπητοί συμπατριώτες, ο εμπορικός σύλλογος Αγίου Κηρύκου, εκτιμώντας ότι πολλές οικογένειες του τόπου μας δοκιμάζονται σκληρά και αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα λόγο της οικονομικής κρίσης, αποφάσισε να ξεκινήσει μία εκστρατεία συλλογής τροφίμων τα οποία θα προσφερθούν σε όσους τα έχουν ανάγκη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διημερίδα που συνδιοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Ιωάννης Μελάς και η Ικαριακή Ραδιοφωνία με θέμα την οδική συμπεριφορά και την ασφάλεια στους δρόμους.

Έτυχε να βρίσκομαι στην Αθήνα εκείνες τις ημέρες. Eυτυχώς ορισμένοι δρόμοι (κυρίως αυτοί που ξεκινούν περιμετρικά της Ομόνοιας, η οποία μου θυμίζει στρατόπεδο του Γ΄ Ραίχ) παραμένουν όπως χαράχτηκαν πριν τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, γι’ αυτό και τους γνωρίζω.

Σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετέχει στην εκπόνηση και εφαρμογή «Σχεδίου Δράσης για την ένταξη της ισότητας των φύλων» που αποσκοπεί στη συγκρότηση Περιφερειακών Επιτροπών Ισότητας των Φύλων αλλά και στη συμμετοχή γυναικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και Συλλογικά Όργανα του Δημοσίου, των Δημοσίων Οργανισμών και των ΟΤΑ.

Εγώ. Είμαι εγώ∙ που στη μέση της θάλασσας έσπειρα κόσμους μικρούς κατ’ εικόνα και ομοίωση μου. Εγώ λυμαίνομαι το μέλλον και λιμνάζω στο παρόν. Σε μια χώρα νεκρή … που ποτέ δεν πεθαίνει. Μα κανείς δεν μου είπε πως δεν μπορεί και να αργοπεθαίνει, να ψυχορραγεί χρόνους πολλούς.

ikariastore banner