Βρίσκομαι στο ηρωϊκό χωριό της Ικαρίας, στις Ράχες, στο Χριστό. Αριστερά μου οι κωμικοί έρωτες του Κούντερα και δεξιά μου ο οδηγός της Αλεξίας. Την Αλεξία την γνώρισα σ’ έναν άλλο ευλογημένο τόπο, την Αμοργό. Αμέσως είχαμε να πούμε.

Με την Αλεξία συμβαίνει κάτι πολύ περίεργο: γνωριστήκαμε και «κολλήσαμε» με αφορμή την Ικαρία - δηλωμένες «φαν» του νησιού αν και ξενάκια και οι δύο – «δέσαμε» για τα κοινά μας ενδιαφέροντα, την τρέλα μας για τα ταξίδια και ακόμα περισσότερο για τις κόντρες και τις ανταρσίες των χαρακτήρων μας κι όμως...

"Η δική μου εξερεύνηση στην Ικαρία έγινε μέσα από το βιβλίο της Αλεξίας, μολονότι στον παράδεισό μου δεν υπάρχουν ταξιδιωτικοί οδηγοί. Πάντα υποπτευόμουν τα βιβλία που σε καθοδηγούν στην ανακάλυψη ενός τόπου. Μου αρέσει να πηγαίνω σ’ένα μέρος και να κάνω όλα τα πιθανά λάθη μέχρι η μαγεία να με πάρει από το χέρι. Όταν μάλιστα μιλάμε για έναν τόπο όπως η Ικαρία, που αρνείται να πέσει ο ίδιος στην παγίδα της περιγραφής του εαυτού του ως κάτι σταθερό, είμαι διπλά καχύποπτος μ’ένα βιβλίο που προσπαθεί να τον χωρέσει, να τον οριοθετήσει.

-Ναι γεια σας!
-Καλημέρα!
-Μου έδωσαν το τηλέφωνό σας από το μαγαζί δίπλα στο μουσείο, είστε ο φύλακας;

Ήρθε η ώρα για ένα ακόμη καλοκαιρινό event του ikariamag.gr που θα σας μείνει αξέχαστο! Ελάτε να παρουσιάσουμε μαζί το βιβλίο της Αλεξίας Παλαιστή "Ικαρία και Φούρνοι: μια εξερεύνηση" που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ελεύθερες πτήσεις τον περασμένο Δεκέμβριο και να πιούμε στην υγειά του!

Ανοίγοντας το βήμα για να φτάσεις στα πιο απομονωμένα σημεία των νησιών, χάνεσαι μέσα σε ανήλιαγα αρχαία δάση, διασχίζεις ορμητικούς λουλουδιασμένους ποταμούς, βουτάς μέσα σε χρυσαφένιες παραλίες, διψάς μέσα στην πέτρα και τη σκόνη, ξαποσταίνεις σε καταπράσινα προστατευτικά δέντρα. Μέσα σ’ αυτόν τον ταξιδιωτικό οδηγό θα βρεις τον τρόπο να φτάσεις στα πιο κρυφά σημεία της Ικαρίας και των Φούρνων, θα γνωρίσεις ηλιοκαμένους ανθρώπους που κατέχουν το μυστικό της μακροζωίας και θα ανακαλύψεις γιατί ο Ίκαρος διάλεξε να πέσει ακριβώς εκεί...

Τι εννοείς πώς βρέθηκα στο Ριάντ; Ακολούθησα τον αγαπητικό, όπως συμβαίνει συνήθως – όχι βέβαια Σαουδάραβα, μην ανησυχείς. Μη με ρωτήσεις πώς τα περνάω όμως. Ρώτα με τι κάνω τον τελευταίο καιρό.