O Έπαρχος Ικαρίας για την αδειοδότηση των ελαιοτριβείων

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΠΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ :ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 10/11/2014

Κύριε πρόεδρε έχουμε εφέτος μια πλούσια ελαιοκομική περίοδο στο Βόρειο Αιγαίο και στην Ικαρία αν και εφέτος δεν έχει γίνει ράντισμα στην Ικαρία από προηγούμενες εμπλοκές ή αστοχίες εις βάρος της Ικαρίας που συνέβησαν .

Έχουμε περίπου 9 ελαιοτριβεία όπου ένα και μόνο ένα έχει πρόχειρη αδειοδότηση δεν μπορούμε να είμαστε λοιπόν αυστηροί απέναντι σε αυτήν την Κοινωνική ανάγκη του κόσμου ολόκληρου .

Εμείς εδώ δεν έχουμε πυρηνουργείο και επίσης οι περιοχές που λειτουργούν τα ελαιοτριβεία μας είναι απομακρυσμένες μεταξύ τους και είναι απαγορευτικό να ισχυριστούμε ότι να επιλέξουμε μερικά ,όπως και των Φούρνων.

Πρέπει να πάρουμε μια πολιτική απόφαση λοιπόν μιας και δεν έχουμε την αρμοδιότητα χορήγησης αδειών σαν Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τον νόμο, και αυτός είναι ο ρόλος πολλές φορές του Περιφερειακού Συμβουλίου που καλούμαστε να υποστηρίξουμε.

Προτείνω λοιπόν σήμερα και καλό το περιφερειακό συμβούλιο να συμφωνήσουμε όλοι για μια πολιτική απόφαση για την προσωρινή αδειοδότηση των ελαιοτριβείων στηρίζοντας τις τοπικές μας οικονομίες κάθε νησιού ειδικότερα, και να δεσμευθούν οι ελαιοτριβείς ότι άμεσα να ξεκινήσουν ή να συνεχίσουν να κατασκευάσουν τις δεξαμενές ή ότι ο νόμος προβλέπει για την νομιμοποίηση τους.

Στηρίζω λοιπόν  και ψηφίζω μια προσωρινή αδειοδότηση των ελαιοτριβείων όλου του Βορείου Αιγαίου, και πάντοτε στις εισηγήσεις των υπηρεσιών προς το συμβούλιο να καταγράφονται οι πραγματικές ιδιαιτερότητες της κάθε Περιφερειακής Ενότητας προς καλύτερη και αντικειμενική ενημέρωση του οργάνου.

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.
Κύριοι το ψέμα πολλές φορές έχει κοντά ποδάρια και αυτή την στιγμή παρακολουθούμε μια συνηθισμένη συκοφαντική επίθεση από τους κύκλους της ΛΑΙΚΗΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου δηλαδή το ΚΚΕ, έπρεπε να γνωρίζατε Κύριοι ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν δίνη άδειες για ελαιοτριβεία το θέμα που ήρθε στο Συμβούλιο ήταν παράταση των υπαρχουσών αδειών στη Μυτιλήνη δεν καταλάβατε τι ψηφίζατε.

Πως λοιπόν να γίνει παράταση των αδειών στην Ικαρία όταν στην Ικαρία κανένα σχεδόν ελαιοτριβείο δεν έχει άδεια , πως θα δοθεί παράταση σε ελαιοτριβείο όταν δεν έχει άδεια τι θα παρατείνεις.

Επομένως ψεύδεστε όταν λέτε στο δελτίο τύπου ότι στην πρόταση σας για την παράταση των αδειών λειτουργίας να περιλάβουν όλα τα ελαιοτριβεία όλων των νησιών μας.

Σε αυτά που δεν έχουν άδεια πως θα τους δώσουν παράταση, παίζετε με τις λέξης παραπληροφορώντας τον πολίτη για να δημιουργήσετε ψευδής εντυπώσεις είναι παλαιό το κόλπο και γνωστό και παλαιομοδίτικο.

Παρά ταύτα Κύριοι εγώ σαν Έπαρχος Ικαρίας και Φούρνων σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στα ελαιοτριβεία της Ικαρίας στην τοποθέτηση μου που δημοσιεύω ζήτησα να συμπεριληφθούν και τα ελαιοτριβεία της Ικαρίας με παρρησία και σταθερή άποψη αν και είμαι βάση του θέματος που ήρθε στο συμβούλιο εκτός από την διαδικασία, και την ώρα της ψηφοφορίας πάλη προς  ένδειξη διαμαρτυρίας ψήφισα λευκό πως λέτε λοιπόν ότι τάχθηκα υπέρ της άποψης της παράταξης μου όταν ψήφισα λευκό; και οι σαμιώτες της παράταξης μας λευκό και όχι ψήφισαν.

Πείτε μας λοιπόν Κύριε Δράκο γιατί εσείς ψηφίσατε υπέρ δηλαδή ΝΑΙ  σαν παράταξη και για τα ελαιοτριβεία  όπως ήρθε στο συμβούλιο της Μυτιλήνης, και εναγωνίως ψάχνετε Ιφιγένειες για να φορτώσετε την γκάφα σας .

Και πως γίνετε να ψηφίζετε Ναι και να γυρίζετε με δελτία τύπου και να γράφετε ψεύδη και ανακρίβειες δημοσιεύοντας τα και με το θάρρος της ενοχής στο διαδίκτυο; Λες και δεν θα υπάρξει απάντηση.

Και από πότε εγώ Κύριε Δράκο πρέπει να ψηφίζω τις προτάσεις σας ή να τις στηρίζω όταν δεν τις στηρίζετε εσείς.

Εμένα κανένας δεν θα με εντάξει στα πολιτικά του παιχνίδια είμαι ψηφισμένος να υπηρετήσω τον τόπο μου μακριά από τέτοιου είδους πολιτικές δήθεν παγίδες που στήνετε με ανύπαρκτο δόλωμα.

Μάθετε να λέτε την αλήθεια στον πολίτη και σταματήστε να το παίζετε οι καλύτεροι, οι κριτές των πάντων, αυτοί που τα γνωρίζουν όλα ,και αυτοί  που τα προβλέπουν όλα, σωτήρες και καταγγέλλοντες .

Εγώ Κύριε Δράκο είμαι στον εισαγγελέα γιατί συνηγόρησα σαν Νομαρχιακός Σύμβουλος να δώσουμε τότε άδειες για τα ελαιοτριβεία της Ικαρίας και των Φούρνων ,και είμαι σε καθημερινή βάση σε συνεννόηση με τους ελαιοτριβείς για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, και για αυτό στο Συμβούλιο το Περιφερειακό στις 10/11/2014 πρότεινα αυτά για τα ελαιοτριβεία της Ικαρίας, γνωρίζοντας τις υποτιθέμενες συνέπιες .

Κλείνοντας την απάντηση μου θα τονίζω κάθε φορά καθαρά να το καταλάβετε ότι εμένα σε καλούπια δεν θα με τοποθετήσετε, λειτουργώ και θα λειτουργώ για τον τόπο και για την Ικαριά μου που αγαπώ, με ειλικρίνεια εντιμότητα και ολοκάθαρα απέναντι στους πολίτες που με εξέλεξαν χωρίς τα πολιτικά χρώματα που προσπαθείτε σε κάθε έναν να επιβάλετε με ανοικτές θύρες σε όλους, και πληροφόρηση αντικειμενική στον πολίτη καθημερινά.             

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr