Ο Δήμος Ικαρίας στη Γερμανία για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Εικόνες.

2.. Με Περιφερειάρχη Gerhard Bauer

3. ΧΥΤΑ σε αποκατάσταση

4. Χώρος βιολογικής ζύμωσης για παραγωγή βιομαζας

5. Εργοστάσιο θερμικής επεξεργασίας με παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη Στουτγκάρδη.

Ο Δήμαρχος  Ικαρίας κ. Χριστόδουλος Σταυρινάδης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γεώργιος Κρητικός και ο νομικός σύμβουλος Ζαχαρίας Κεσσές επισκέφθηκαν την περιφέρεια του Σβέμπις Χαλλ της Γερμανίας, προσκεκλημένοι του περιφερειάρχη κ. Γκερχαρντ Μπαουερ. Στην αποστολή συμμετείχαν και άλλα μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού, καθώς και στελέχη των υπουργείων Περιβάλλοντος και Εσωτερικών. 

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης έγινε παρουσίαση του ολοκληρωμένου τρόπου διαχείρισης των στερεών και υγρών αποβλήτων της περιφέρειας, η οποία μάλιστα  έχει διακριθεί για την πρωτοποριακή και ολοκληρωτική της διαχείριση.

Συγκεκριμένα επιδείχθηκε ο τρόπος διαλογής των απορριμμάτων σε οικιακό επίπεδο, η μέθοδος συλλογής, η ανακύκλωση, η κομποστοποίηση μέσω βιολογικής αλλά και ανοικτής ζύμωσης, η παραγωγή βιομάζας μέσω της επεξεργασίας των αγροτικών υπολειμμάτων, η θερμική επεξεργασία των υπολειμμάτων με παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και η λειτουργία των μονάδων βιολογικού καθαρισμού των υγρών αποβλήτων. 

Ο Δήμος Ικαρίας σε συνέχεια της προσπάθειας ανάπτυξης ενός ολοκληρωμένου τρόπου διαχείρισης των στερεών και υγρών αποβλήτων στο νησί θα συμμετάσχει στον ανοικτό διάλογο με τα συναρμόδια όργανα των Υπουργείων και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

ikariastore banner