"Λευκές περιοχές" στην Ικαρία - Έλλειψη ψηφιακού σήματος DIGEA

Προς
Βουλευτή Σάμου , κ. Δ. Σεβαστάκη
Περιφερειάρχη Β.Αιγαίου κα. Χρ. Καλογήρου
DIGEA – Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε.
ΜΜΕ Νομού

Σας γνωρίζουμε ότι μετά την εγκατάσταση και λειτουργία του επίγειου ψηφιακού σήματος της DIGEA στην Ικαρία (6/02/2015), είμαστε αποδέκτες έντονων διαμαρτυριών από πολίτες, λόγω αδυναμίας λήψης σήματος  -«λευκές περιοχές», όπως τις ονομάζει η DIGEA- σε μέρος των γεωγραφικών περιοχών του νησιού μας. Δεν καλύπτονται οι περιοχές στο Καραβόσταμο, Άγιο Πολύκαρπο, Χριστό Ραχών, Γιαλισκάρι, Αυλάκι και Μεσαριά ακόμα και σε περιοχές του Αγίου Κηρύκου.

Οι συμπολίτες μας στους παραπάνω οικισμούς, με το ολοκληρωμένο δίκτυο της DIGEA και την αναβάθμιση του τηλεοπτικού σήματος, πίστευαν ότι θα επέρχονταν η ποιοτική βελτίωση στην καθημερινή τους ενημέρωση και ψυχαγωγία αλλά αντιθέτως αντιμετωπίζουν μια κατάσταση απαράδεκτη διότι αφ’ ενός δεν μεταδίδεται το σήμα της DIGEA και αφ’ ετέρου δεν υπάρχει δυνατότητα λήψης με το παλαιό σύστημα και έτσι λοιπόν βιώνουν τα νησιά μας το απόλυτο μαύρο.

Παρακαλούμε για άμεσες ενέργειές σας, ώστε να επιτευχθεί με τον οποιοδήποτε τρόπο η πλήρης κάλυψη του νησιού μας από το επίγειο ψηφιακό σήμα της DIGEA και άμεσα να μεριμνήσετε το σήμα να καλύπτει όλες τις περιοχές στην Ικαρία, τους Φούρνους και στην Θύμαινα.

Ο   ΕΠΑΡΧΟΣ  ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΜΦΙΛΗΣ

ikariastore banner