Καρναβάλι στην Ικαρία – Απόκριες 2014

Μεγάλη αγωνία για την τελευταία Κυριακή των Αποκρεών εξαιτίας του δελτίου καιρού που έδινε δυνατή βροχή. Για καλή τύχη όλων οι σταγόνες σταμάτησαν να πέφτουν το πρωί κι έτσι, με μικρή καθυστέρηση, άρχισαν οι ετοιμασίες. Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, στον Άγιο Κήρυκο, με τη συμπαράσταση και τη χορηγία αρκετών εμπόρων, διοργάνωσαν ξανά, μετά από πολλά χρόνια, το καρναβάλι. Σχεδόν όλες οι τάξεις των δύο δημοτικών σχολείων είχαν τη δική τους ομάδα συμμετοχής, ενώ δεν έλειψαν και οι μεγαλύτεροι που κατέβηκαν με τα ευφάνταστα άρματά τους.

Πολύ κέφι και χρώματα, χορός και μπουφές με κεράσματα. Η πλατεία του Αγίου πλημμύρισε από κόσμο που καμάρωσε τους μικρούς καρναβαλιστές και διασκέδασε με την ψυχή του. Αργότερα ήταν αρκετοί εκείνοι που, βλέποντας το αποτέλεσμα, έδειξαν μετανιωμένοι που δεν συμμετείχαν. Υποσχέθηκαν όμως να το κάνουν του χρόνου.

Διαβάστε σχετικά: Τραγόμορφοι & Κουδουνάτοι στην Ικαρία 2014

Παρόμοιο το κέφι και στον Εύδηλο, όπως βλέπουμε και στις εικόνες 9-12 και διαβάζουμε από την Ικαριακή Ραδιοφωνία (εδώ), με τα γκρουπ να δίνουν ρεσιτάλ φαντασίας και σάτυρας. Ζαχαρούπολη από τους Συλλόγους Αρέθουσας και Κεραμέ, ενώ ο εμπορικός κόσμος στάθηκε και εδώ χορηγός και έτσι ο μπουφές έδωσε δύναμη στο γλέντι που ακολούθησε με τους Περιμπαίχτες  στη μουσική, και το Λύκειο Ευδήλου και τη χορευτική ομάδα Φραντάτου στο κάβο του χορού που παρέσυρε και τον υπόλοιπο κόσμο.

Καλή Σαρακοστή σε όλους.

ikariamag.gr