ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2015: Στα Καρναβάλια Αγ.Κηρύκου και Ευδήλου Ικαρίας

Μεγάλη ήταν η ανησυχία για την τελευταία Κυριακή των Αποκρεών εξαιτίας του δελτίου καιρού που δίνει βροχή, όπως και πέρσι, ειδικά μετά το μεσημέρι. Μόνο που φέτος οι σώφρονες σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, στον Άγιο Κήρυκο και η επιτροπή διοργάνωσης Καρναβαλιού στον Εύδηλο, αποφάσισαν να μεταθέσουν την ημερομηνία και να αποφύγουν τις δυσάρεστες εκπλήξεις. Κυρίως για τα μικρά παιδιά η χαρά της μεταμφίεσης και του καρναβαλιού είναι τόσο μεγάλη και κανένας δεν έχει δικαίωμα να τους την στερήσει, ούτε καν ο καιρός.

To 22o Πανικάριο Καρναβάλι (στον Εύδηλο) έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχής καρναβαλιστών αλλά και θεατών. Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος είχε ξεκινήσει μία εβδομάδα πριν από τις Ράχες και καθώς οδεύαμε προς την κορύφωση, το κάψιμο του, το πρόγραμμα ήταν διάσπαρτο από δράσεις τις προηγούμενες ημέρες. Διαγωνισμοί, παιχνίδια και δραστηριότητες για μικρούς και μικρούς «μεγάλους».

Η Παρέλαση ήταν γεμάτη κέφη, με παράλληλες εκπήξεις και δράσεις, και θέματα από την επικαιρότητα, την οικονομική κατάσταση, λαϊκές αναφορές και φυσικά τον καριώτικο χορό που ποτέ δε λείπει.

Στον Άγιο Κήρυκο, για δεύτερη χρονιά σχεδόν όλες οι τάξεις των δύο δημοτικών σχολείων είχαν τη δική τους ομάδα συμμετοχής, ενώ δεν έλειψαν και οι μεγαλύτεροι που κατέβηκαν με τ’ άρματά τους. Με το τέλος του περσινού καρναβαλιού οι θεατές είχαν ενθουσιαστεί τόσο που δήλωναν ότι εφέτος θα έδιναν το παρόν συμμετέχοντας.

Αν και αυτό δε συνέβη στον απόλυτο βαθμό, η πλατεία γέμισε κέφι και χρώματα, πλημμύρισε από κόσμο που καμάρωσε τους καρναβαλιστές και διασκέδασε με την ψυχή του. Μπροστά στην παρέλαση η Φιλαρμονική Ικαρίας και πίσω οι Σούπερ Ήρωες, η Παραμυθοχώρα, οι Κλέφτες κι Αστυνόμοι, οι Ποδοσφαιριστές και Μαζορέτες, οι Τρελοί Επιστήμονες, οι Εκατομμυριούχοι, τα Κατσαμπάκια, οι Αραπίνες Ερωτιάρες, οι Λουόμενοι, το Στρουμφοχωριό, οι Χίπηδες, οι Αθεόφοβοι – Ξηροκατάσταση με την… κομμώτρια τους. Τελευταίες οι μικρές χορεύτριες, μαθήτριες της Ελ. Λαρδά που σταμάτησαν μπροστά στο συγκεντρωμένο πλήθος και χόρεψαν με ενέργεια και μπρίο.

Και του χρόνου!

ikariamag.gr

ikariastore banner