ΙΚΑΡΙΑ: Κουδουνάτοι με φωτιά και βροχή

Ο Σύλλογος Νέων Αγίου Κηρύκου για πέμπτη συνεχή χρονιά διοργάνωσε του Τραγόμορφους και Κουδουνάτους για το 2015 στην πλατεία του Αγίου Κηρύκου.

Η προετοιμασία ξεκίνησε στην αίθουσα του Γλαρέδου, όπου συγκεντρώθηκαν όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, διάλεξαν τις ενδυμασίες τους, τις προβιές που ετοιμάστηκαν μετά το πανηγύρι του Αγίου Γρηγορίου, βάφτηκαν και αφού μαγείρεψαν την πρόθεση, ξεκίνησαν για την πλατεία.

Το σχέδιο ήταν ότι εφόσον οι καιρικές ήταν άσχημες να συγκεντρωθούν στην Αίθουσα του Παλιού Δημαρχείου. Όμως μετά από συνοπτικές διαδικασίες οι κουδουνάτοι, αποφάσισαν να γλεντήσουν στη βροχή και να υιοθετήσουν όλους τους συμβολισμούς της αποκριάς: αυτούς της απελευθέρωσης και του αυθορμητισμού.

Τα ήθη και τα έθιμα δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως θέαμα αλλά ως βίωμα. Είναι αυτά που μας προετοιμάζουν στο να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη σιγουριά και μας προσγειώνουν στον κύκλο της ζωής και του θανάτου. Και όλα αυτά μέσα από τη συντροφικότητα, την κοινωνικοποίηση και τη χαρά της μοιρασιάς.

Γι” αυτό του χρόνου περιμένουμε περισσότερες συμμετοχές και λιγότερους θεατές.

Διαβάστε στο ikariamag.gr την ελεύθερη πτήση: Τραγόμορφοι και κουδουνάτοι 2015: Σπάστε τη γυάλα!

Ακούστε του Κουδουνάτους στο #IkariaSoundMap

radio-ikaria.gr

Διαβάστε σχετικά:
- «Ιερός Χρόνος» στην Ικαρία του σήμερα
Εις το χαμένο Μουτσουνιάρη (ή φίδια βάλλει)
- Ικαρία: Τραγόμορφοι & Κουδουνάτοι 2011 - 2011 Βίντεο - 2012 - 2013 - 2014

ikariastore banner