Και εξώδικο οικοδόμου κατά Πάνου Καμμένου για το σπίτι στην Ικαρία

Για απλήρωτη οφειλή ύψους 27.000 ευρώ κατηγορεί τον Πάνο Καμμένο οικοδόμος ο οποίος υποστηρίζει ότι πραγματοποίησε έργα στο σπίτι όπου παραθερίζει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Ικαρία, όπως προκύπτει από εξώδικη δήλωση που βρίσκεται στη διάθεση των «ΝΕΩΝ».

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο καταγγέλλων οικοδόμος, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τού οφείλει το παραπάνω χρηματικό ποσό για την κατασκευή μαντρότοιχου, τοιχίων και πλατύσκαλων και καταγγέλλει επίσης ότι οι συγκεκριμένες εργασίες έγιναν χωρίς οικοδομική άδεια εν αγνοία του. Σημειώνεται ότι για την κατασκευή του σπιτιού, στο Γιαλισκάρι, ιδιοκτησίας της πεθεράς, της συζύγου και του κουνιάδου τού προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εκταμιεύθηκαν κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα πλαίσια προγράμματος για την «ενθάρρυνση τουριστικών επιχειρήσεων» - όπως είχε συμβεί και στην περίπτωση του εξοχικού του Μιχάλη Λιάπη στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο οικοδόμος Αλέξανδρος Λίλα στην εξώδικη δήλωσή του προς τον κ. Καμμένο, οι εργασίες για την ανέγερση μαντρότοιχου και άλλων εξωτερικών κατασκευών τού ανατέθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2009 από τον ίδιο τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, παρουσία της συζύγου του. «Το έργο κατασκευάστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα και παρελήφθη από εσάς με πολλούς προς εμένα επαίνους για την ταχύτητα κατασκευής και την ποιότητά του στο τέλος Μαρτίου 2010», αναφέρεται στο εξώδικο, όπου διευκρινίζεται πως στα έργα συμμετείχαν συνολικά έξι άτομα. Από την πλευρά του οικοδόμου επισημαίνεται ότι η συνεργασία του με τον κ. Καμμένο σε προηγηθείσες εργασίες στην εν λόγω οικοδομή ήταν άψογη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, όπως ισχυρίζεται ο κ. Λίλα στο εξώδικο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ άρχισε να τον «κοροϊδεύει» λέγοντάς του ότι θα τον εξοφλήσει «από τον έναν μήνα στον άλλο». Ο οικοδόμος ισχυρίζεται πως έπειτα από συνεχείς οχλήσεις του προς τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων εκείνος άλλαξε στάση απέναντί του λέγοντάς του ότι το σπίτι είναι της πεθεράς του και «άντε βρες τη να πληρωθείς».

Ο κ. Λίλα στην ίδια δήλωσή του εμπλέκει και τη σύζυγο του κ. Καμμένου αναφέροντας ότι εκείνη επικοινώνησε μαζί του και «εκμεταλλευόμενη τη μέγιστη οικονομική ανάγκη» του ζήτησε έκπτωση λέγοντάς του τα εξής: «Λόγω κρίσης, αν θέλεις να πληρωθείς αμέσως, στείλε μου ένα χαρτί που να λέει ότι σου οφείλεται το ποσό των 20.000 ευρώ». Ο οικοδόμος ισχυρίζεται ότι έστειλε το συγκεκριμένο χαρτί και παρ' όλ' αυτά δεν έλαβε χρήματα.

«Οπως εκ των υστέρων διαπίστωσα, όλες οι εργασίες έλαβαν χώρα εν αγνοία μου χωρίς την άδεια πολεοδομίας. Τούτο το αντιλήφθηκα πολύ αργότερα σε κάποια από τις τελευταίες προσωπικές μου οχλήσεις προς εσάς στο Γιαλισκάρι, όταν τυχαία διάβασα εντοιχισμένη στην υπερπολυτελή σας εξοχική κατοικία πινακίδα ότι "η παρούσα οικοδομή ανεγέρθη με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης"», προσθέτει ο κάτοικος Ικαρίας, αλβανός υπήκοος, οικοδόμος.

«Επιφυλάσσομαι ρητώς για τη διακινδύνευση που με εκθέσατε να υποστώ τις συνέπειες του νόμου, ήτοι να μου κατασχεθούν μπετονιέρα, αυτοκίνητα μεταφοράς, υλικά και λοιπά εργαλεία και να τιμωρηθούν με ποινές φυλακίσεως εγώ και οι συνεργάτες μου… Επειδή μέχρι τώρα μου έχετε συμπεριφερθεί άκρως υποτιμητικά ωσάν να ήμουν πολίτης Γ' κατηγορίας κάποιας ασύντακτης χώρας, σας δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους», καταλήγει στην εξώδικη δήλωσή του ο οικοδόμος.

tanea.gr

ikariastore banner