ΙΚΑΡΟΣ | Ο Μύθος - Έκθεση γραφιστικής από τον Μενέλαο Μανώλη (Gtonic) στο àrtεις; fest 2013

To πρόγραμμα των εκθέσεων και των εκδηλώσεων του φετινού àrtεις;2013 | ημέρες σύγχρονης ικαριακής δημιουργίας, ανακοινώθηκε και μπορείτε να το δείτε εδώ.

H τέχνη της οπτικής επικοινωνίας ξεδιπλώνει τον Μύθο του Ικάρου. Γραφιστική, κολάζ, φωτογραφία, ζωγραφική σ’ ένα ταξίδι στο κόσμο. 8 στιγμές για την πτήση, την πτώση, το όνειρο, την ελευθερία, την προσπάθεια, τη φυγή, τον άνθρωπο. Εικόνα, χρώμα, λόγος, τεχνοτροπίες και ανατροπές που προσσεγίζουν τον Μύθο αναζητώντας το νόημα του στην πραγματική ζωή.

Ο Μενέλαος Μανώλης σπούδασε γραφιστική στην Αθήνα  και στη συνέχεια σε μία μάταιη προσπάθεια  για να συνεχίσει στην Σχολή Καλών Τεχνών, παρακολούθησε για 2 χρόνια μαθήματα ζωγραφικής.  Τα τελευταία 15 χρόνια  έχει δουλέψει για εταιρίες  του χώρου των γραφικών τεχνών, του μάρκετινγκ και της διαφήμισης, καθώς και σαν εξωτερικός συνεργάτης σε δημιουργικά γραφεία της πόλης. Πρόσφατα ξεκίνησε και μία προσπάθεια  να ‘’τρέξει’’ το δικό του δημιουργικό γραφείο με την ονομασία gtonic design studio. Οι δουλειές του έχουν κατά καιρούς διακριθεί σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς.

Δείτε τη σελίδα του Gtonic Design ή ακολουθήστε το στο Facebook.

Ο Μενέλαος Μανώλης έχει διαμορφώσει και επιμεληθεί όλη την οπτική και αισθητική ταυτότητα του ikariamag. Από το λογότυπο μας μέχρι την ιστοσελίδα μας, τα εικαστικά όλων των ενεργειών μας αλλά και το νέο μας βιβλίο "ελεύθερες πτήσεις 2".

Όποτε δε σχεδιάζει, γράφει στις ελεύθερες πτήσεις.

ikariamag.gr