ΙΚΑΡΙΑ: Ρεπορτάζ για τα προβλήματα στην αποκομιδή των σκουπιδιών

Εικόνα αρχείου

Το μεγάλο πρόβλημα των απορριμμάτων παραμένει στάσιμο αλλά κυρίως άλυτο. Η μεταφορά τους από το δημοτικό διαμέρισμα του Αγίου έχει πλέον μεγαλύτερο κόστος και φθείρει περισσότερο τα αυτοκίνητα.

Τελευταία, από τα μέσα του Δεκεμβρίου, προέκυψε νέο ζήτημα που μπερδεύει την ούτως ή άλλως δύσκολη κατάσταση. Ένα απορριμματοφόρο στάλθηκε στην πρωτεύουσα για επισκευή. Μετά από τον πρώτο έλεγχο εκτιμήθηκε πως το κόστος μπορεί να είναι και ασύμφορο και εξετάστηκε η περίπτωση αγοράς ενός άλλου μεταχειρισμένου οχήματος. Οι μέρες περνούν και ακόμη δεν έχουν καταλήξει στο μέγεθος και στον τύπο του αυτοκίνητου. Σε αυτό το διάστημα ο οδηγός πηγαίνει με ημιφορτηγό στον Εύδηλο για να πάρει το απορριμματοφόρο, να έρθει στον Άγιο να κάνει την αποκομιδή, να επιστρέψει στο βόρειο μέρος και τέλος, να πάρει το ημιφορτηγό για να πάει στο σπίτι του.

Προτάθηκε ως εναλλακτική να δοθεί ένα απορριμματοφόρο από τον Εύδηλο ή τις Ράχες, οπότε το δύο αυτά δημοτικά διαμερίσματα να εξυπηρετηθούν με το όχημα που απομένει προγραμματίζοντας εναλλάξ τα δρομολόγιά τους. Για την ώρα ο ένας εκ των οδηγών έχει αρνηθεί να εκτελεί το δρομολόγιο εκτός ωραρίου και χωρίς εργάτη καθαριότητας. Ο δεύτερος, με μοναδικό κίνητρο το φιλότιμό του, δουλεύει μόνος του ακόμα και νύχτα αφού δεν προλαβαίνει να ολοκληρώσει όλον αυτόν το μαραθώνιο μέσα στο απόγευμα.

Για μια ακόμα φορά, παρατηρείται αδυναμία να παρθούν άμεσα αποφάσεις που αφορούν στα σκουπίδια, την σπουδαιότερη προτεραιότητα κάθε δήμου.

Αναμένουμε, λοιπόν, την επισκευή ή την αντικατάσταση του οχήματος, το συντομότερο δυνατόν, πριν οι υπόλοιποι οδηγοί και οι εργάτες καθαριότητας αγανακτήσουν και μας αφήσουν με σωρούς σκουπιδιών.

ikariamag.gr

ikariastore banner