ΙΚΑΡΙΑ: Κατέρρευσε κομμάτι του δρόμου Αγ.Κηρύκου - Φάρου

Στον δρόμο του Αγ. Κήρυκου – Φάρου, λίγο πριν από τον οικισμό του Φάρου το οδόστρωμα υποχώρησε με αποτέλεσμα αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Οι μεγάλες εκπτώσεις που δίνονταν κάποτε από τους εργολάβους για τα έργα, μας χαροποιούσαν. Γλυτώναμε χρήματα, εις βάρος όμως της ποιότητας των έργων αλλά και των επόμενων ετών στα οποία καλούμαστε να τα ξαναχρηματοδοτήσουμε.

ΝΕΟΤΕΡΑ: Στις 25/4 είχαμε αναρτήσει το θέμα με την κατάρρευση ενός σημείου του δρόμου Αγ. Κήρυκος – Φάρος. Από την επόμενη ημέρα περιμέναμε την γνωμάτευση των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής ενότητας Σάμου η οποία ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως. Οι πληροφορίες που έχουμε μας λένε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν εργασίες για την στήριξη της μιας λωρίδας του δρόμου ώστε τα οχήματα να παίρνουν με ασφάλεια και μόλις κατατεθούν οι μελέτες από τις εργασίες διάνοιξης οικοπέδου κάτω από τον δρόμο θα έχουμε πλήρη εικόνα για τις ευθύνες και ποιος θα πληρώσει την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών. Όσον αφορά τις εκπτώσεις και τις επιπτώσεις αυτών στην ποιότητα των έργων είναι θέμα και πάλι των τεχνικών υπηρεσιών οι οποίες ελέγχουν τις προδιαγραφές των μελετών και το τι έχει κατασκευαστεί.

Σημείωση: ο συγκεκριμένος δρόμος έχει υποστεί σε πολλά σημεία καθιζήσεις και πτώσεις όγκων που έχουν αλλάξει ακόμα και την αρχική του χάραξη.

ikariamag.gr

ikariastore banner