Το έργο γνωστό: Οι ουρανοί άνοιξαν, όχι τα βουνά είναι γυμνά, όχι έβρεξε παραπάνω από το συνηθισμένο, όχι φταίει το κράτος, όχι να κάνει η μάνα! Κατάσταση: Απροσπέλαστη. Το ίδιο και ο δρόμος.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε πριν λίγες ημέρες. Είναι ένα από τα δυο μικρά φράγματα στις Βαθές πάνω από τον Άγιο Πολύκαρπο. Άδεια, όχι λόγω εργασιών αλλά λόγω έλλειψης νερού! Το νερό είναι ένα θέμα που μας αφορά ΟΛΟΥΣ.

Τα Καρναβάλια σε Άγιο Κήρυκο & Εύδηλο Ικαρίας ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, ωστόσο συγκίνηση προκάλεσε η πρωτοβουλία των μαθητών του 1ου Νηπιαγωγίου Αγίου Κηρύκου να φτιάξουν έναν χαρταετό για τους πρόσφυγες στέλνοντας όσο ψηλά γίνεται το δικό τους μήνυμα. Στη φωτογραφία που μας έστειλε ο αναγνώστης μας Αποστόλης Σαφός, βλέπουμε τον χαρταετό στην πλατεία του Αγίου Κηρύκου και πάνω του διαβάζουμε

Οι πάγουρες είναι είδη καβουριών που ανήκουν στην οικογένεια Paguroidea και ζουν αποκλειστικά σε άδεια κοχύλια. Η θαλάσσια ανεμώνη του είδους Calliactis parasitica συχνά συναντάται προσκολλημένη σε άδεια κοχύλια όπου ζουν πάγουρες.

Λίγες ημέρες πριν, στην παραλια του Φάρου Ικαρίας, μπροστά από τα σπίτια της ακτής, μια θαλάσσια χελώνα ήρθε να γεννήσει. Ο ντόπιος κόσμος, στην πλειοψηφία του, αντιλήφθηκε αμέσως την ανάγκη προστασίας αυτής της υπέροχης και σπάνιας διαδικασίας και έτσι, τοποθετήθηκε άμεσα μια υποτυπώδης περίφραξη για μερικές ημέρες.

Πριν λίγες ημέρες λάβαμε αυτές τις φωτογραφίες μαζί με τα παρακάτω ερωτήματα από τον Σύλλογο του Κάμπου Ικαρίας. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Ο ΚΑΜΠΟΣ": "Τι γίνεται ρε παιδιά!!! Θα δραστηριοποιηθούμε καθόλου; Τι είναι αυτή η βρώμα;; Θα μας πει επιτέλους επίσημα κάποιος;"

Rethink Ikaria, ζωγραφική σε λάδι, 2007. Ευχαριστούμε τη δημιουργό Ουρανία Μύτικα που μας προσέφερε διαδικτυακά το έργο της.

Καλημέρα, κάθε φορά που επιστρέφω στην Ικαρία είναι πάντα μία καλή στιγμή για νέες ανακαλύψεις. Στον Άγιο είναι ωραίο να διαπιστώνεις ότι πλέον αναγνωρίζεται πως το παρκινγκ δίπλα στη θάλασσα εμποδίζει την όμορφη θέα. Αλλά η προσπάθεια να τοποθετηθούν παγκάκια ανάμεσα στα αυτοκίνητα είναι κάπως περίεργη… ή μήπως είναι μία έκφραση του ικαριακού χιούμορ ή κάποια αίσθηση ενός καινούριου είδους ρομαντισμού; Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να συζητηθεί.

Σας στέλνω την ακόλουθη φωτογραφία: για μένα συμβολίζει κάποια κρίσιμα στοιχεία του νησιού: α. Την ομορφιά της ανατολής πίσω από τους Φούρνους. β. Την απόπειρα της προστασίας της φύσης στο νησί. γ. Τα κατσίκια που είναι μία μόνιμη απειλή για τη φύση του νησιού. Εύχομαι να σας αρέσει και να την ανεβάσετε.

Η φύση ξυπνάει, ενώ τα έμπειρα κι ακούραστα καριώτικα χέρια φροντίζουν ήδη τη σοδειά του '15. Καλά κρασιά!

Σελίδες

ikariastore banner