ΙΚΑΡΙΑ: Αγώνας για την επιτάχυνση των έργων του ΕΣΠΑ αρμοδιότητας της Περιφέρειας

Δελτίο τύπου
ΙΚΑΡΙΑ:  8-4-2013

Συνεχής συσκέψεις για την επιτάχυνση των έργων του ΕΣΠΑ αρμοδιότητας της Περιφέρειας πραγματοποιήθηκαν διαδοχικά, στον Έυδηλο Τετάρτη 3-4 στο Άγιο Κήρυκο Πέμπτη 4-4 και Φούρνους Παρασκευή 5-4 2013.

Συμμετείχαν ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Ικαρίας και Φούρνων-Κορσαιών περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Κουλουλίας και υπηρεσιακά στελέχη, Ο Αντιπεριφερειάρχης της Σαμου Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, και υπηρεσιακά στελέχη  τεχνικοί της Περιφέρειας ,από τον Δήμο Ικαρίας ο Δήμαρχος Χρ. Σταυρινάδης και οι Αντιδήμαρχοι Χριστίνα Ξυρού, Μαρία Μπινίκου Ηλίας Λεριάδης και Νίκος Καλαμάρας και από τον Δήμο Φούρνων ο Δήμαρχος Γιάννης Μαρούσης με τον Αντιδήμαρχο Αντώνη Βούλγαρη και τον πρόεδρο του ΔΣ Δημήτρη Καρύδη.

Συζητήθηκαν ο καλύτερος συντονισμός των έργων του Λιμανιού Ευδήλου (επέκταση του υπήνεμου μόλου κατά 180 μέτρα)που βρίσκεται σε εξέλιξη κατασκευής, με επίβλεψη της Εγνατίας ΑΕ. Η επιτάχυνση ωρίμανσης με στόχο την άμεση δημοπράτηση των ενταγμένων στο ΕΣΠΑ έργων, επαρχιακής οδού Νάς- Κάλαμος, του περιφερειακού  Ευδήλου( σε στάδιο απαλλοτριώσεων), Τουριστικό Αγκυροβόλιο Αγίου Κηρύκου, δυνατότητας ελλιμενισμού 50 τουριστικών σκαφών. Χυτή Ικαρίας διαδικασία απαλλοτριώσεων, και τα έργα των Φούρνων οδός Θύμενα –Κεραμιδούς, Λιμάνι Φούρνων, Αφαλάτωση κ.α.

Το γεγονός της μη ένταξης μέχρι τώρα στο ΕΣΠΑ του έργου εσωτερικής επαρχιακής οδού <Στελί Φραντάτο Ράχες> παρά το γεγονός ότι είναι σε πλήρη ωριμότητα προκαλεί αγανάκτηση στους κατοίκους των χωριών τις ορεινής Ικαρίας, πιστεύουμε ότι οι αρμόδιες πολιτειακές αρχές θα κατανοήσουν την αναγκαιότητα του έργου και θα συμβάλουν στην ένταξη και κατασκευή του.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΛΟΥΛΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ikariastore banner