Η Περιφέρεια για το Ψηφιακό Τηλεοπτικό Σήμα στο Β.Αιγαίο

Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, εγκρίθηκε στο σύνολό της σχετική πρόταση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, και εντάχθηκε στις 23.01.2015 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ, το έργο «Υπηρεσίες ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος σε περιοχές της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου», συνολικού Προϋπολογισμού 559.500 ευρώ.

Στο πλαίσιο του έργου που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, προβλέπεται να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες κάλυψης στο νέο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα των κατοίκων των νησιών μας, στις περιοχές που δεν καλύπτονται επαρκώς μετά την 5η Σεπτεμβρίου 2014 οπότε και έγινε η μετάβαση από την αναλογική τηλεοπτική εκπομπή σε ψηφιακή. Έτσι  24.000 περίπου κάτοικοι των ακριτικών περιοχών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου θα μπορέσουν να αποκτήσουν και αυτοί πρόσβαση στο νέο ψηφιακό σήμα.

Οι περιοχές που θα καλυφθούν έχουν καταγραφεί μετά από επισημάνσεις των Δήμων Λέσβου, Λήμνου, Αγίου Ευστρατίου, Χίου και Ψαρών. Στο πλαίσιο του έργου θα εκπονηθεί μελέτη εφαρμογής και θα πραγματοποιηθεί η προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με την αξιοποίηση Ευρωπαϊκού Προγράμματος δίνουμε τη δυνατότητα ισότιμης πρόσβασης στη νέα τηλεοπτική ψηφιακή εποχή στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών των νησιών μας, οι οποίοι πλέον αποκτούν ίσα δικαιώματα στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία».

 

ikariastore banner