Η απογραφή της λαϊκής Αντιπειρατικής Αρχιτεκτονικής της Ικαρίας

ΙΚΑΡΙΑ 29-8-2014
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ –ΕΠΑΡΧΕΙΟ  ΙΚΑΡΙΑΣ

Σε συνέχεια του συνοπτικού απολογισμού μας που προηγήθηκε σας  ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε με πολύ δύσκολες συνθήκες, λόγω έλλειψης προσωπικού, η απογραφή της λαϊκής Αντιπειρατικής Αρχιτεκτονικής της Ικαρίας και τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο της αξιολόγησης και υποβολής των προτάσεων μας στην Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για ένταξη στις καινοτόμες δράσεις του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 και υλοποίηση,

Απογράφηκαν 200 περίπου Αντιπειρατικά οικιστήρια ,καμάρες, αντιπειρατικές κατοικίες και αυτοσχέδια εργαστήρια.

Ανεμόμυλοι, Νερόμυλοι, Μαργούνες ,Ρεμπίκα και άλλες αντιπειρατικές κατασκευές.

Εκείνο που αποτελεί ιδιαίτερο γεγονός είναι ο εντοπισμός πληθώρας χαλασμάτων. Υπολογίζεται ότι έχουν καταστραφεί πάνω από 600 αντιπειρατικά κτίσματα από την φθορά του χρόνου και τις ανθρώπινες παρεμβάσεις.

Το γεγονός αυτό πρέπει να μας ανησυχήσει και να μας ευαισθητοποιήσει όλους μας διότι είναι ο πιο σημαντικός πολιτισμός του Νησιού μας που καταστρέφεται και να συμβάλουμε όλοι πολιτιστικοί φορείς, πολιτειακές αρχές και οι πολίτες για την διάσωση και αξιοποίηση του.

Η κατάλληλη αξιοποίηση των σημαντικών ευρημάτων της Αντιπειρατικής Αρχιτεκτονικής θα συμβάλει τα μέγιστα στην πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ανάκαμψη της τοπικής μας οικονομίας.

Με την ευκαιρία της τελευταίας επικοινωνίας μας ήθελα για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω τις πολιτειακές αρχές της Ικαρίας Διοικητή του Τάγματος Εθνοφυλακής, Αστυνομικό Τμήμα, Λιμεναρχείο, Πυροσβεστική, Νοσοκομείο, τους πολιτιστικούς Φορείς , τους λιγοστούς εργαζόμενους του Επαρχείου για την τεράστια προσφορά τους και όλους τους πολίτες για την στήριξη τους.

Στο συνάδελφο αντικαταστάτη μου Στέφανο Παμφίλη εύχομαι καλή επιτυχία. Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν και συμβάλουν στη ανάπτυξη των Νησιών μας Ικαρίας και Φούρνων-Κορσεών.

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς
Νικόλαος Κουλουλίας
Ο απερχόμενος Περιφερειακός Σύμβουλος & Έπαρχος

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr