Το χορτόκομμα

Είναι αυτή η εποχή ακριβώς, που πρέπει να κάνεις αυτή τη δουλειά. Το χορτόκομμα.  Πρέπει να χορτοκόψεις. Γιατί τα χόρτα έχουν φτάσει το μισό μέτρο (μη σου πω το ένα), γιατί δεν ξεχωρίζεις πια τα λουλούδια μέσα στο παρτέρι, γιατί πνιγήκανε τα κρεμμυδάκια σου από τις ξινίδες, τις τσουκνίδες και τις λοιπές αγριάδες. Θα χορτοκόψεις γιατί κάτω από τις ελιές έχει δημιουργηθεί μια άγρια χορταροζούγκλα, γιατί γύρω απο τα κλήματα έχουν μείνει χόρτα που το μηχανάκι δεν μπόρεσε να φτάσει, γιατί ο πρώιμος κήπος σου έχει γεμίσει, γιατί το μονοπατάκι για το σπίτι σου έχει σκεπαστεί, γιατί πρέπει να σπείρεις τον βασιλικό, γιατί τα χόρτα εχουν φυτρώσει μέσα απο την οχτέ, απ'τις ρωγμές του τοίχου, ακόμα και ανάμεσα απο τα σπασίματα του τσιμέντου της αυλής. Με λιγα λόγια, με ότι κι αν ασχολείσαι, αν έχεις ένα κομματάκι γης χωρίς τσιμέντο, θα καλεστείς τώρα να κάνεις αυτή τη δουλειά• να τραβηξεις χόρτα με τα χέρια σου.

Αν είσαι θαρραλέος θα το κάνεις με γυμνά χέρια, αν σε "τρώνε" τα χόρτα, θα βάλεις γάντι, αν σε πονάει η μέση θα γονατίσεις, αν δεν γονατίσεις, στο τέλος σίγουρα θα σε πονάει η μέση. Μπορείς αν θες, να σκέφτεσαι πως είσαι στο γυμναστήριο. Βαθιά καθίσματα, έλξεις κωπηλατικές, επικύψεις...

Ωστόσο δεν υπάρχει περίπτωση να βαρεθείς. Καθαρίζοντας τα παρτέρια, θα νιώσεις τη χαρά της ανακάλυψης, γιατί θα βρίσκεις παιχνίδια, μανταλάκια, μονές κάλτσες (κάνει ο νοτιάς καλη δουλειά), το λουρί του σκύλου που έψαχνες, το σκαλιστήρι που είναι χαμένο απο τον Οκτώβρη, μέχρι και φλυτζανάκι του καφέ(!).

Επίσης θα ειδικευτείς στην ζωο-εντομολογία. Θα δεις τοσα πολλά σαλιγκάρια χωρις σπίτι (στα χέρια τραπεζίτη άραγε;), θα εντυπωσιαστείς με πορτοκαλί αραχνούλες και κίτρινες (!) πουά πασχαλιτσες και θα σκαρτάρεις με απίστευτα μεγάλες σκολοπαντρίδες (σαρανταποδαρούσα).

Φυσικά θα συναντήσεις και γνώριμους τύπους, όπως το φίδι της απο κάτω πεζουλας, που δε σε ενοχλεί και δεν το ενοχλείς.

Θα ξεριζώνεις με παθος. Είναι ψυχοθεραπεία αυτό να ξέρεις. Κι όταν θα τελειώσεις, η αίσθηση που θα σου έχει μείνει, θα είναι η ικανοποιημένη κούραση μετά την κορύφωση της συνουσίας σου με τη φύση.

Θεοδοσία Καρίμαλη
theodosia1983@yahoo.com

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις της Θεοδοσίας Καρίμαλη.

ikariastore banner