21/04/2016 - 12:30Το χορτόκομμα

Είναι αυτή η εποχή ακριβώς, που πρέπει να κάνεις αυτή τη δουλειά. Το χορτόκομμα. Πρέπει να χορτοκόψεις. Γιατί τα χόρτα έχουν φτάσει το μισό μέτρο (μη σου πω το ένα), γιατί δεν ξεχωρίζεις πια τα λουλούδια μέσα στο παρτέρι, γιατί πνιγήκανε τα κρεμμυδάκια σου από τις ξινίδες, τις τσουκνίδες και τις λοιπές αγριάδες.

15/03/2013 - 09:14Σ’ αποθύμησα

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων. Oι φυσιολογικοί και αυτοί που προτιμούν το Χειμώνα. Εγώ είμαι νορμάλ τύπος. Το χειμώνα κρυώνω και μαζεύομαι, σιχτιρίζω όταν θέλω να βγω και ρίχνει καρεκλοπόδαρα, κουράζομαι να περπατάω στο δρόμο λες κι είμαι πάντα βιαστική.

Η παροιμία λέει ότι με την είσοδο του Φλεβάρη μπορούμε να περιμένουμε το καλοκαίρι. Οι αμυγδαλιές εφέτος άνθισαν με τρεις βδομάδες καθυστέρηση. Φαινομενικά δε μοιάζει με μεγάλη διαφορά ούτε ποτέ την προσέχουμε. Απλώς, κάποια στιγμή μες στο χειμώνα, το μάτι μας πέφτει πάνω σ’ αυτό το ξερό δέντρο, φορτωμένο με τα λευκά του άνθη.

Έξω απ’ την πορτάρα του αυλόγυρου, εκεί που έπεσε επέρσι ο φίλος μου ο Μιχάλης κ’ έσπασε δυο πλευρά, στέκεται αγέρωχη μια μεγάλη αμυγδαλιά! Αυτή η αμυγδαλιά είναι δικιά μας και την αγαπώ περισσότερο από τις άλλες. Δεν τη φυτέψαμε εμείς, ούτε κανένας πάππους μου, αλλά εγώ λέω με τους φίλους μου ότι είν’ δικιά μας, γιατί εκτός που ανθίζει και αυτή όπως οι άλλες αμυγδαλιές του κόσμου, εδώ έχουμε περάσει τέλεια!

Παλιά συναντιόμασταν όλοι μαζί κάτω από την αμυγδαλιά να πάμε σχολείο! Εγώ είχα πολλά νεύρα για το πρωινό ξύπνημα αλλά δεν έχει καμία σχέση. Και τώρα, που το δημοτικό στο χωριό μου έκλεισε από πρόπερσι, πάλι εδώ μαζευόμαστε και περιμένομε το ταξί να μας πάει Άγιο. Όταν έρχεται το ταξί, δεν έχει ξημερώσει ακόμα και έχω πιο πολλά νεύρα με το ξύπνημα!

Πάνω στον κορμό της έχει πολλά γραμμένα ονόματα. Έχω γράψει και εγώ το όνομά μου πάνω. Όταν ήμασταν μικροί, καταφέρναμε και σκαρφαλώναμε πάνω και βλέπαμε τα καράβια. Είχε και μια κουφάλα που βάζαμε μέσα απόρρητα σημειώματα, όπως τότε που συνεννοηθήκαμε με το Μιχάλη την δικαιολογία που αργήσαμε να πάμε σπίτια μας, παρόλο που είχανε ανάψει οι στύλοι της ΔΕΗ. Μια φορά έμπλασε ο Μιχάλης και τον πήρε ελικόπτερο για Αθήνα γιατί δεν υπήρχε γιατρός στο νοσοκομείο. Ο Μιχάλης ευτυχώς δεν είχε τίποτα αλλά ο Κυρ-Λευτέρης έκοψε τα χαμηλά κλαδιά της, για να μην ξανανέβομε. Βέβαια ήθελε και απόκλαδα για το τζάκι και βαριότανε να πάει στο Βούνιο. Στα πανηγύρια κάθομαι όλο το βράδυ εκεί, γιατί περνάνε και άλλα παιδιά και γινόμαστε φίλοι και παίζουμε όλο το βράδυ!

03/04/2011 - 21:00Ξυπνήσατεεε;

Ξυπνήσατεεε; Ευθύς αμέσως σκέφτηκα την αείμνηστη ελληνίδα σταρ Τζένη Καρέζη καλώντας τον Αλέκο Αλεξανδράκη στο τηλέφωνο με αμήχανη μισοναζιάρικη φωνή και προσποιούμενη το θηλυκό στην ταινία «Δεσποινίς Διευθυντής».

ikariastore banner