Για τη λειτουργία της Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ικαρία

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ (στα συνοδευτικά αρχεία στο τέλος του άρθρου):
1. Τη με αρ, εισερχομένου στο Επαρχείο Ικαρίας 548/30-6-1999 απάντηση σε ερώτηση Βουλευτή.
2. Το  ΦΕΚ αρ. φύλλου 33Α/14-2-1995
3. Ερώτηση του κ. Δραγασάκη προς την Υπουργό Ανάπτυξης
4. Το από 17/4/1997 έγγραφο του κ. Δραγασάκη
5. Έγγραφο της ΕΤΒΑ

ΠΡΟΣ
1.  Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα
2. Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη
3.  Βουλευτή Νομού Σάμου Κ. Σεβαστάκη
4. ΜΜΕ

Κ. Υπουργέ,
Σας εύχομαι κάθε τι καλό και επιτυχές στο έργο σας.
Θέλω να σας ενημερώσω ότι με το ΦΕΚ αριθμός φύλλου 33/14-2-1995 «Ιδρύθηκε η Τεχνική Επαγγελματική Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ικαρία». Όπου στο ΦΕΚ είναι και το οργανόγραμμα της σχολής.

Το Προεδρικό Διάταγμα ήταν 43/95 (ΦΕΚ 33 Α/14-2-1995). Κύριε Υπουργέ το διάστημα εκείνο δηλαδή στις 17/4/1997 υποβάλλατε ερώτηση στον τότε Υπουργό Ανάπτυξης, ερωτώντας τον πρώτον για ποιους λόγους έχει εγκαταλειφθεί τα δύο τελευταία χρόνια η Τεχνική Επαγγελματική Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ικαρία και δεύτερον αν θα χρηματοδοτηθεί η σχολή για το 1997 για να αρχίσει να λειτουργεί. Σας επισυνάπτω και το ΦΕΚ και την υποβολή της ερώτησης σας. Στην συνέχεια κατατέθηκε η υπ’ αριθμ. 9884/4-5-99 ερώτηση επίσης από τον τότε Βουλευτή κ. Κώστα Καραμηνά όπου κατά τα λεγόμενα του τότε Υπουργού κ. Ευάγγελου Βενιζέλου περίμεναν να ολοκληρωθεί η μελέτη από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Ενέπλεξαν τότε την υπό ίδρυση Τουριστική Σχολή της Λήμνου αδίκως και χωρίς κανέναν λόγο, μόνο για να δικαιολογήσουν την αποτυχία τους και φυσικά και την αδικία που υπέβαλαν στην Επαρχία Ικαρίας έχοντας δεσμεύσει πόρους τότε και για τις δύο σχολές και ξαφνικά ως διά μαγείας διεγράφησαν τα χρήματα από τον προϋπολογισμό το 1995 ύψους 500 εκατομμυρίων δραχμών επί Σηφουνάκη για την Τουριστική Σχολή της Ικαρίας αποκλειστικά.

Τότε η στάση σας κ. Υπουργέ ήταν σταράτη κα ξεκάθαρη και οι παρεμβάσεις σας ήταν για την Επαρχία έντιμες και ειλικρινείς.

Ζητώ τώρα που κατέχετε μια από τις πιο σπουδαίες θέσεις στην Κυβέρνηση να βοηθήσετε να ιδρυθεί ξανά η Τουριστική σχολή στην Ικαρία και με την άξια παρέμβασή σας να απομακρύνετε όλους αυτούς οι οποίοι υπονόμευαν και υπονομεύουν την ίδρυση της Τουριστικής σχολής.

Για μας τους Ικαριώτες και Φουρνιώτες η Ίδρυση της Τουριστικής σχολής είναι ζωή και ανάπτυξη και ειδικότερα τώρα που η Ικαρία χαρακτηρίζεται σαν το πρώτο μέρος του κόσμου στην μακροζωία ΜΠΛΕ ΖΩΝΕΣ, τον ιαματικό μας τουρισμό όπου οι ιαματικές μας πηγές συγκαταλέγονται (έχουν πιστοποιηθεί) στις πρώτες ιαματικές πηγές του κόσμου, την κατασκευή Μαρίνας χωρητικότητας 77  σκαφών, όλες τις άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού που περιβάλλουν το νησί της Ικαρίας και των Φούρνων και επίσης τον τουρισμό της κρουαζιέρας όπου από πέρσι άρχισαν και επισκέπτονται το νησί μας κρουαζιερόπλοια.      

Εμείς οι Ικαριώτες και Φουρνιώτες  κ. Υπουργέ ζητάμε ην παρέμβασή σας να γίνει πραγματικότητα ένα όνειρο και μια υπόσχεση ετών να αποκτήσει η Ικαρία την τουριστική της σχολή που μερικοί για λόγους ανευθυνότητας κάθε φορά με τον τρόπο τους δηλώνουν αναρμόδιοι λες και η ανάπτυξη των ακριτικών μας νησιών ήταν προνόμιο μερικών.

Κλείνοντας την επιστολή μου κ. Υπουργέ παρακαλώ για την άμεση παρέμβασή σας να υλοποιηθεί δικαίως το αίτημα μας. Μιας και δεν είχαμε την τύχη ποτέ να έχουμε πανεπιστημιακή έδρα ή παράρτημα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Ικαρία, λες και η Ικαρία ανήκει σε άλλο σύμπλεγμα νησιών.
Επίσης τον καιρό εκείνο η ΕΤΒΑ παραχωρούσε τμήμα του ξενοδοχείου «ΤΟΥΛΑ ΠΑΛΛΑΣ» για την εγκατάσταση και λειτουργία της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων, σήμερα το συγκεκριμένο ξενοδοχείο έχει αγοραστεί από Ικαριώτη ιδιώτη ο οποίος είναι ανοιχτός σε κάθε πρόταση.

Αν και η φιλοσοφία του Πανεπιστημίου Αιγαίου ήταν και είναι πάντα να αξιοποιεί τα τμήματα του εδραιώνοντάς τα στα διάφορα νησιά, παρεμπιπτόντως την Ικαρία την είχαν πάντα εντέχνως έξω από τον προγραμματισμό τους, το γιατί μόνο αυτοί γνωρίζουν. Πιθανόν η ανάπτυξη της περιοχής πέρναγε από συγκεκριμένο φίλτρο.

Θεωρούμε τύχη για το νησί την παρουσία σας στην Κυβέρνηση διότι πιστεύουμε ότι άμεσα θα ανταποκριθείτε στο καθολικό αίτημα μας, για να δούμε  να πραγματοποιείται ένα αίτημα ετών για την Ικαρία.

Με τιμή
Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΜΦΙΛΗΣ

Συνοδευτικά Αρχεία:
ikariastore banner