Φτέρωμα

Βρείτε την παρακάτω ελεύθερη πτήση της Ρένιας Τσιτσιμπίκου στο ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΝΗΣΙ: ελεύθερες πτήσεις 3 που μόλις κυκλοφόρησε και θα παρουσιαστεί στις 14 Αυγούστου 2015 στο Δεντρόσπιτο Ραχών από την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον Αριστοτέλη Αϊβαλιώτη και τον Χρήστο Φερεντίνο.

Τι είναι το φτέρωμα;
Τι θα πει φτερώνω;
Βοηθήστε με Καριώτες μου.
Εσείς που την εφηύρατε τη λέξη, την ξέρετε απ’ την καλή και την ανάποδη, δείξτε μου, πείτε μου.

Πείτε μου τι είναι.
Γυρνάει μέρες τώρα στο μυαλό μου κι αναζητάει ερμηνεία.
Και θέλω να ξέρω: το ερμηνεύω σωστά; Την «ακούω» καλά ή αυθαιρετώ όπως μου αρέσει;

Φτερώνω θα πει «αφήνω το μυαλό να φύγει»; Να ταξιδέψει ψηλά, πέρα από σύνορα και περιορισμούς, να κυνηγήσει τα όνειρα του; Γίνομαι ένας νέος Ίκαρος, με τόλμη, θάρρος και θράσος που βάζει στόχο ακόμα κι αυτόν τον ίδιο τον ήλιο; Γιατί αν ναι, τώρα μετά από καιρό, νιώθω ότι πατώ στα πόδια μου, και μόλις τα λυγίσω και δώσω μια, θα τιναχτώ ψηλά και θ’ ανοίξω τα φτερά μου...

Ή μήπως φτερώνει η καρδιά, «βγάζει» η καρδιά φτερά για να πετάξει; Αυτό είναι;

Γιατί αν είναι η καρδιά, κι αυτή πάλι – η δικιά μου ντε – «φτερώνει» καιρό τώρα στο στήθος, χωρίς σταματημό. Στην αρχή ξεκίνησε χαμηλά, σχεδόν υπόκωφα. Μα όσο περνά ο καιρός, την νιώθω να σπαρταράει, να ασφυκτιά, να στροβιλίζεται και, σαν δεν αντέξει άλλο τα «πρέπει και τα δήθεν», νιώθω ότι θα χτυπήσει με δύναμη τα χέρια της και θα πετάξει.

Ή μήπως αυτό είναι φτΕΡΩΣα;

Τι είναι στ’ αλήθεια; Και αν – διάολε – δεν είναι τίποτε απ’ αυτά;

Και για να σας προλάβω: μ’ αρέσει αυτή η λέξη. Νιώθω ότι κρύβει στοργή και φευγιό, θερμή αγκάλη και δροσερό αέρα, γι’ αυτό την θέλω – να την χρησιμοποιώ, να είναι στο μυαλό μου. Και γι’ αυτό θέλω να ξέρω.

Τι είναι το φτέρωμα;

Καριώτες, βοηθήστε. Στο κάτω κάτω, σεις ξέρετε.

Ρένια Τσιτσιμπίκου
reniatsi@yahoo.gr

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις της Ρένιας Τσιτσιμπίκου.

ikariastore banner