Επίσκεψη Γερμανών εμπειρογνωμόνων στην Ικαρία για τα απορρίμματα

Την Πέμπτη 25.10 έως 27.10.2012 με πρωτοβουλία του Δήμου Ικαρίας επισκέφτηκε το νησί ο Gerhard Bauer, περιφερειάρχης του Schwabisch Hall της Γερμανίας, συνοδεία ομάδας εμπειρογνωμόνων με σκοπό την παροχή τεχνογνωσίας στα θέματα διαχείρισης απορριμμάτων.

Η συγκεκριμένη περιφέρεια έχει διακριθεί για την πρωτοποριακή και ολοκληρωτική διαχείριση των απορριμμάτων με δράσεις εξειδικευμένης αποκομιδής, ανακύκλωσης και  κομποστοποίησης.

Επισκέφθηκαν τους υπάρχοντες χώρους διάθεσης απορριμμάτων στο νησί, καθώς και την περιοχή που έχει χωροθετηθεί ο χυτά Ικαρίας, ενώ εξέτασαν και τη λειτουργία των δράσεων ανακύκλωσης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για την απαιτούμενη αποκατάσταση των υπάρχοντων ΧΑΔΑ, για την οποία προσέφεραν ενδιαφέροντα στοιχεία, καθώς στη περιφέρειά τους ο τελευταίος χυτά έχει κλείσει και αποκατασταθεί από το 1995, ενώ παρακολουθείται ο υδροφόρος ορίζοντας για 50 χρόνια.

Συστήθηκε ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή του Δήμου Ικαρίας, της Περιφέρειας και των γερμανών εμπειρογνωμόνων, η οποία και θα προχωρήσει σε παραμετροποίηση του τρόπου διαχείρισης απορριμμάτων στην Ικαρία με σκοπό να ενταχθεί στον περιφερειακό σχεδιασμό.

ikariamag.gr

ikariastore banner