Επαγγελματικός αθλητισμός: ψυχαγωγία ή μπίζνα;

εικόνα: stoplekto.gr

Σκηνικά βίας και τρομοκρατίας στιγμάτισαν για άλλη μία εβδομάδα τα Ελληνικά γήπεδα και όχι μόνο. Ένα από τα κύρια προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει αυτή η νέα κυβέρνηση είναι και η βία που επικρατεί σε χώρους διασκέδασης και ψυχαγωγίας όπως τα αθλητικά κέντρα ,γιατί αυτό είναι ο αθλητισμός πρώτα από όλα, ψυχική ευχαρίστηση.

Αποκορύφωμα όλων αυτών των παραβατικών συμπεριφορών, περιστατικά όπως η ρίψη κάδου(!) στο κεφάλι διαιτητή σε αγώνα Βόλεϊ ,τα μπουκάλια σε κεφάλια παικτών, οι φωτοβολίδες σε ποδοσφαιριστές τα "ντου" χούλιγκανς σε αγωνιστικούς χώρους καθώς και οι ειρωνείες-βρισιές-τραμπουκισμοί μεταξύ προέδρων ποδοσφαιρικών ομάδων και ημετέρων.

Πρόεδροι ΠΑΕ να τραμπουκίζουν παίκτες και διαιτητές, να είναι μπλεγμένοι σε σκάνδαλα με στημένους αγώνες, να φτιάχνουν στρατούς από χούλιγκανς(εξυπηρετώντας δικούς τους σκοπούς),να βρίζουν να χλευάζουν και να εγκληματούν. Να πετούν 50άρικα σε διαιτητές, να αβαντάρουν το πραγματικά σαθρό πολιτικό σύστημα, τους ΣαμαροΒενιζέλους- Χ.Α.

Τα χουλιγκάνια των γηπέδων να μπουκάρουν στο γήπεδο, να σπάνε περιουσίες να παίζουν ξύλο, να μαχαιρώνονται, να πετούν φωτοβολίδες σε παίκτες την ώρα του ματς να πετούν μπανάνες σε Αφρικανούς παίκτες, ψάρια σε πάγκους ομάδων, να φωτογραφίζονται με ποδοσφαιριστές κρατώντας στηλιάρια, να κάνουν εμπόριο ναρκωτικών και να κατευθύνουν-διαμορφώνουν ανήλικα.

Γιατί η πολιτεία να μην χρηματοδοτήσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό εις βάρος του επαγγελματικού; Φυσικά όταν μιλάμε για αθλητισμό δεν εννοούμε μόνο το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Γιατί να μην υπάρχουν γήπεδα στην περιφέρεια και να ενισχύεται μονάχα το κέντρο; Ήρθε ο καιρός τα ερασιτεχνικά σωματεία να ενισχυθούν και να επιτελέσουν το ρόλο τους, αυτόν της κοινωνικοποίησης και της ψυχαγωγίας.

Αυτό το καρκίνωμα που λέγεται επαγγελματικός αθλητισμός δεν αναδιαμορφώνεται. Διαλύεται και επανασύσταται.

ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΩΡΑ

Στέφανος Συναδινός
stesyn21@gmail.com

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις από τις φιλοξενούμενες πένες.

ikariastore banner