Ενημέρωση από τον Δήμο Ικαρίας

Με την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος δήμαρχος Ικαρίας έστειλε επιστολή  σε όλους τους διευθυντές των σχολικών μονάδων της Ικαρίας. Σε μια προσπάθεια να αποκτήσει μια πλήρη και έγκυρη ενημέρωση για προβλήματα τής νέας σχολικής περιόδου που διαγράφονται πολλά και σοβαρά σε όλες της βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Παράλληλα  από  την διοίκηση του δήμου από την πρώτη εβδομάδα  διαχείρισης των τοπικών προβλημάτων της Ικαρίας, κρίθηκε αναγκαίο να δοθεί βάρος σε ένα καθοριστικό τομεα για την υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης. Με αυτό σκεπτικό προχωράει  σε συνάντηση με κλιμάκιο της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ),  έτσι ώστε να καθοριστούν τα επόμενα βήματα της συνεργασίας των δυο φορέων που έχουν καθυστερήσει με ευθύνη της προηγούμενης διοίκησης. Η νέα πλειοψηφια του δήμου Ικαρίας αν και εξακολουθεί να έχει ενστάσεις για ορισμένα σημεία της σύμβασης που έχει υπογράψει  ο δήμος Ικαρίας με την ΕΕΑΑ, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εξασφαλιστεί ο απαιτούμενος εξοπλισμός και να ξεκινήσει η απομάκρυνση  των ανακυκλώσιμων από την Ικαρία με  ευθύνη της ΕΕΑΑ.

Ταυτόχρονα σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όλων των κατοίκων του νησιού, δίνει στην δημοσιότητα ενημερωτικό σημείωμα για την  κατάσταση της ανακύκλωσης στο νησί σήμερα (Διαδικασία που έχει να γίνει από το 2010)  και απευθύνει έκκληση για συμβολή όλων σε αυτή την υπόθεση.

ΔΗΜΟΣ   ΙΚΑΡΙΑΣ

ΠΡΟΣ:  ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ  ΣΧΟΛΙΚΩΝ  ΜΟΝΑΔΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

Με αφορμή την καινούργια σχολική χρονιά, θα θέλαμε αρχικά να ευχηθούμε καλή αρχή και καλή δύναμη, σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Από τη μεριά της  Τοπικής διοίκησης της Ικαρίας, κάνουμε από την αρχή της νέας δημοτικής περιόδου καθαρό, ότι ο δήμος Ικαριας με την νέα πλειοψηφία που πρόεκυψε στις πρόσφατες εκλογές, θα σταθεί αρωγός, συμπαραστάτης και συμμαχητής στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και στους εργαζόμενους γονείς τους. Παράλληλα θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε την  αύξηση των δαπανών και των επιχορηγήσεων για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, τις επισκευές και τις συντηρήσεις.

Έχουμε πολλά ακόμα να πούμε, να συζητήσουμε, να διεκδικήσουμε, από τη μεριά της Τοπικής διοίκησης θα προσπαθήσουμε να ανοίξουμε τη συζήτηση, να διατυπώσουμε θέσεις και προτάσεις, και σε αυτή την προσπάθεια έχετε όλοι λόγο.

Όμως  πριν από αυτό θεωρούμε αναγκαίο να έχουμε μια άμεση και λεπτομερή ενημέρωση από όλους τους διευθυντές των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με όλα τα ζητήματα που αφορούν την λειτουργία των σχολικών μονάδων (λειτουργικά έξοδα – στελέχωση των μονάδων με το αναγκαίο προσωπικό- μεταφορές μαθητών- προβλήματα  σχολικής στέγης)

Καλή αρχή ξανά και καλή δύναμη σε όλους!

Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ    ΣΤΑΜΟΥΛΟΣ

ikariastore banner