ΕΝΕΡΓΟΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΙΚΑΡΙΑΣ: Διαμαρτυρία για να μη διακοπεί το πρόγραμμα στειρώσεων

Εδώ και μερικά χρόνια, επισκέπτονται την Ικαρία κάποιοι κτηνίατροι οι οποίοι υλοποιούν προγράμματα στειρώσεων, αλλά ταυτόχρονα παρέχουν υπηρεσίες και σε άλλα ζώα, τα οποία χρήζουν κτηνιατρικής παρακολούθησης, σε χώρο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Ικαρίας, με την έγκριση του Δημόσιου Κτηνιάτρου. Το νησί διαθέτει μόνο έναν κτηνίατρο, στην πρωτεύουσα τον Άγιο Κήρυκο, ενώ το πρόγραμμα πραγματοποιείται στις Ράχες. Αυτό σημαίνει ότι είναι πρακτικά δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να μεταφέρουμε πολλά ζώα, κυρίως αδέσποτα για στειρώσεις, αλλά το βασικότερο είναι ότι οικονομικά δε θα μπορούσαμε να καλύψουμε ένα τόσο μεγάλο κόστος.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο, Ιούνιο και Δεκέμβριο. Η τελευταία διοργάνωση ήταν στις 29, 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου, αλλά μόλις το Σάββατο 28/6 ενημερωθήκαμε για μία καταγγελία που έγινε από τον Κτηνιατρικό Σύλλογο Αθηνών, λόγω ακαταλληλότητας του χώρου. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στο χώρο αυτό, οι κτηνίατροι του προγράμματος εργάζονται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Εννοείται , βέβαια, ότι ο σημερινός δήμος δεν υλοποιεί κανένα πρόγραμμα στειρώσεων και δε λαμβάνει καμία μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα, όπως ο νόμος επιβάλλει, με αποτέλεσμα οι εθελοντές, με δικά μας έξοδα, να στειρώνουν και να ταΐζουν τα αδέσποτα ζώα.

Οι Ενεργοί Φιλόζωοι Ικαρίας, αλλά και πολλοί άλλοι πολίτες που μας βοηθούν, ζητάμε από τον Κτηνιατρικό Σύλλογο που αποφάσισε να διακόψει το πρόγραμμα, επικαλούμενος την ακαταλληλότητα του χώρου, να βρει άμεσα μία λύση, διότι είναι περίοδος ζευγαρώματος και κυοφορίας για τα αδέσποτα και εμείς πλέον αδυνατούμε να φροντίζουμε τα υπάρχοντα αδέσποτα, πόσο μάλλον αυτά που θα γεννηθούν, εφόσον τα θηλυκά δε θα στειρωθούν. Αλλά και από το Δήμο Ικαρίας, απαιτούμε ως πολίτες, που πληρώνουμε τους φόρους μας, να μας παραχωρήσει έναν ‘‘κατάλληλο’’ χώρο, ως οφείλει και να λύσει το θέμα άμεσα και οριστικά.

Τέλος, ζητάμε από όλους του φίλους και τα σωματεία που μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν, με οποιοδήποτε τρόπο (συμβουλευτικά ή/και οικονομικά), να επικοινωνήσουν μαζί μας.

Βασιλεία Θεοδωρίδου: 6977639904, thiv@hotmail.com, facebook.com/meliaproducts
Ευαγγελία Γιάκα: vageliagiaka@yahoo.com
Ηλιάνα Πλατή: facebook.com/ilianna.plati

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr