Ελεύθερη πτήση: Paper engineering από τη Στέλλα Κυριακού στο àrtεις; fest 2013

To πρόγραμμα των εκθέσεων και των εκδηλώσεων του φετινού àrtεις;2013 | ημέρες σύγχρονης ικαριακής δημιουργίας, ανακοινώθηκε και μπορείτε να το δείτε εδώ.

Σήμερα θα σας μιλήσουμε για μία από τις εκθέσεις, για την εικαστική ελεύθερη πτήση της Στέλλας Κυριακού.

Με μοναδικά υλικά το χαρτί και μία χειρουργική λεπίδα, η Στέλλα Κυριακού εμφυσεί ζωή σε μία επίπεδη επιφάνεια, δημιουργώντας μία μαγική εικόνα, ένα διόραμα, μία ψευδαίσθηση, ένα τρισδιάστατο όραμα "με σάρκα και οστά". Υλικό ευτελές και ανάλαφρο, το χαρτί. Με οδηγό ένα νυστέρι υψηλής ακρίβειας ικανό να χαράξει ζωή και με τη βοήθεια ενός αχαρτογράφητου πλαισίου, "παίζει το τελευταίο της χαρτί"…την αγάπη για την ελευθερία. Η ιδέα: η λεύτερη ψυχή, τα φτερά του Ίκαρου, ένας φωτεινός ταξιδιώτης χωρίς αποσκευές, η πτήση. Μια... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΗΣΗ.

H Στέλλα Κυριακού γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Σπούδασε και ασχολήθηκε με πολλές μορφές της τέχνης. Εξέφρασε από πολύ νωρίς τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες σπουδάζοντας κλασσικό μπαλέτο για περίπου 10 χρόνια. Εν συνεχεία παρακολούθησε μαθήματα σκηνογραφίας και κατασκευής θεατρικού ενδύματος στο Θέατρο Αλλαγών. Ολοκλήρωσε τη σπουδή της στο χώρο της αργυροχρυσοχοϊας δίπλα στην έμπειρη τεχνίτρια Βάσω Φλόκα. Σήμερα ασχολείται αποκλειστικά με τον σχεδιασμό και την κατασκευή εικαστικού κοσμημάτος. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε fashion shows και πολυάριθμες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, με τελευταίο σταθμό το Μουσείο Μπενάκη. Περισσότερα στο stellakyriakou.com

Η Στέλλα όμως δεν χαράσσει μόνο ελεύθερες πτήσεις στο χαρτί, τις γράφει κιόλας. Διαβάστε τις πτήσεις της στο ikariamag, εδώ.

ikariamag.gr