Με μοναδικά υλικά το χαρτί και μία χειρουργική λεπίδα, η Στέλλα Κυριακού εμφυσεί ζωή σε μία επίπεδη επιφάνεια, δημιουργώντας μία μαγική εικόνα, ένα διόραμα, μία ψευδαίσθηση, ένα τρισδιάστατο όραμα "με σάρκα και οστά".

Τα ρούχα της σχεδιάστριας H-ēra «έντυσε» η συντοπίτισσα μας και συντάκτης των ελεύθερων πτήσεων του ikariamag.gr, Στέλλα Κυριακού με τη νέα σειρά κοσμημάτών της «Βόστρυχοι» κατά την διάρκεια της επίδειξης ρούχων στο 12o AXDW (Athens Xclusive Designers Week), στο Μέγαρο Εθνικής Ασφαλιστικής την Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012.

Συνέντευξη παραχώρησε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, η Στέλλα Κυριακού με αφορμή την έκθεση κοσμήματος και φωτογραφίας "εν-πλοκή", στην οποία παρουσιάζει τα χειροποίητα κοσμήματα της μέσα από ένα μοναδικό τρόπο με τις φωτογραφίες του Άγγελου Παπαδόπουλου. Χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης είναι το ikariamag.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 19 Φεβρουαρίου 2011 στον όμιλος πολιτισμού "Εύμαρος": Φωκίδος 26 Αθήνα. (Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 12:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00.  Σάββατο 11:00 – 15:00).

Μάλιστα, αυτήν την Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 19:30, οι δημιουργοί περιμένουν να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με όσους επιθυμούν να επισκεφτούν και να θαυμάσουν απο κοντά όλα εκείνα στα οποία η έκθεση αυτή τούς καλεί να εν-πλακούν!

Εγκαινιάστηκε την προηγούμενη Δευτέρα (17/01/11) η έκθεση των κοσμημάτων της Στέλλας Κυριακού και των φωτογραφιών του Άγγελου Παπαδόπουλου στον όμιλο πολιτισμού «Εύμαρο». Πολύς κόσμος θαύμασε από κοντά τις χειροποίητες εμπνεύσεις της Στέλλας και τον ιδιαίτερο τρόπο που διάλεξε να τις εκθέσει μέσα από τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Άγγελου Παπαδόπουλου.

Σου έχει τύχει να πηγαίνεις να δεις κάτι, στο χαλαρό, και με το που το δεις, ο νου σου να την "κάνει" για ... αλλού; Για πού; Για το σήμερα, το τώρα! Όπου γεννιούνται και βράζουν ακόμα τα πράγματα και δημιουργούνται ακόμα ... ιστορίες! (Ποιος, άλλωστε, υποστήριξε το αντίθετο;) Κάτι τέτοιο έπαθα κι εγώ πηγαίνοντας να πιω το ποτό μου και να δω απο κοντά την έκθεση κοσμημάτων της Ικαριώτισσας Στέλλας Κυριακού...

Για τα κοσμήματα της, θα επαναλάβω αυτό που είχα γράψει και παλαιότερα: «Τα κοσμήματα που δημιουργεί η συντοπίτισσα Στέλλα Κυριακού, εκτός από την ιδιαίτερη προσωπική της σφραγίδα, φέρουν μαζί κι έναν κόσμο μακρινό …. ή εσώτερο, ιστορικό …. ή μυθικό, βαθύτατα προσωπικό και καθολικό. Σίγουρα έχουν να κάνουν με όσα συνδέονται με τις από πολύ παλιά …. προσωπικές ή συλλογικές μας φαντασιώσεις!»

ikariastore banner